eur:
389.33
usd:
361.51
bux:
68403.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Belehalt abba, hogy kivették rákosnak hitt egészséges tüdejét

Kivették egy négygyerekes családapa tüdejének jobb felét, mert rákot állapítottak meg nála. Az orvos szerint azonban félreértették a diagnózisát, és a beteg tüdejében nem volt semmiféle daganat. A férfi 5 hónappal a felesleges műtét után meghalt.

Valaki félreértette azt, amit mondtam - magyarázkodott az a brit orvos, aki súlyos tüdőbetegséget, az úgynevezett mesotheliomát diagnosztizálta egyik betegénél - egész pontosan úgy fogalmazott: nagy valószínűség szerint a mellhártya daganatos betegsége áll fenn a betegnél, ám a bizonyítékok nem meggyőzőek. Az orvos további vizsgálatokra a blackpooli kórházba küldte a férfit.

Az ottani tesztek is megerősítették a doktor fals diagnózisát, így az orvos közölte a 61 éves férfival: ha kiveszik beteg tüdejének jobb felét, akkor akár 3 évvel is meghosszabbodhat élete. Azonban nem így történt: 5 hónappal a leicesteri kórházban elvégzett műtét után a négygyerekes családapa az operáció és az azbesztózis következtében tüdőgyulladásban meghalt.

A férfi még 2006 nyarán fordult orvosához mellkasi fájdalmak és hirtelen súlycsökkenés miatt. Az első diagnózis azbesztózist állapított meg nála, ami egy nem daganatos krónikus tüdőbetegség. Ez után küldték további vizsgálatokra, és indult el a lavina, aminek végén sor került a műtétre.

A férfi halála előtt biopsziát végeztek a rákosnak hitt, de már eltávolított tüdőrészben, ami bebizonyította: teljesen egészséges volt. Az orvosok ezt az eredményt csak a férfi halála után közölték a családdal - állítja a nyomozati anyagban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×