eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Élvezettel kínozták halálra kétéves áldozatukat a gyerek gyilkosok

Hidegvérrel és lassan kínozta halálra kétéves áldozatát a 7 és 9 éves argentin fiú. A testvérpár részletesen beszámolt az egész országot sokkoló gyilkosságról a pszichiátereknek, a szakértők pedig arról vitatkoznak, nem kellene-e módosítani a törvényt, hogy a brutális gyerekgyilkosok is büntethetőek legyenek.

A két fiú kifejezetten élvezte a kétéves Milagros Belizan meggyilkolását. Részletesen beszámoltak a pszichiátereknek arról, hogyan kínozták lassan és hidegvérrel halálra a szomszédban lakó kislányt.

A két fiú tökéletesen tisztában volt azzal, hogy mérhetetlen fájdalmakat okoznak a kislánynak, de ez egyáltalán nem érdekelte őket. Sőt, bizonyos értelemben kimondottan ez okozott a számukra élvezetet - számolt be a pszichiáterek véleményéről Marta Pascual bírónő.

A kis Milagros vasárnap tűnt el az egyik Buenos Aires-i nyomornegyedben lévő otthonából. Holttestét a lakásuktól tíz háztömbnyire találta meg a családja.

A kislány meztelen volt, testén egyértelmű verésnyomokkal, a nyaka körül egy telefonzsinórral.

A gyilkosságot hiába vallotta be a szomszédban lakó testvérpár, Argentínában a 18 éven aluliak nem büntethetőek. Általában ifjúsági otthonban nevelik őket, amíg elérik a nagykorúságot, akkor pedig szabadon távozhatnak - mindenféle büntetés nélkül.

Ha a szomszédokon múlna, végeznének velük

Milagros brutális meggyilkolása azonban egész Argentínát megrázta, egyre többen követelik, hogy az ilyen förtelmes bűncselekmények elkövetőit vonják felelősségre - akkor is, ha kiskorúak.

"Ha a szomszédokon múlna, a két fiú sorsa ugyanaz lenne, mint Milagrosé: halál" - figyelmeztetett Gregorio Badeni ügyvéd.

Mások viszont ellenzik, hogy a kiskorú gyilkosokat ugyanúgy kezeljék, mint a felnőtteket. "Ez a két fiú ugyanolyan áldozat, mint az a szegény kislány, akit megöltek" - vélekedett Cristina Castillo pszichológus, aki szerint a fiúk szüleié és a társadalomé a felelősség Milagros haláláért.

A szülők szerint a fiúkat rendszeresen verte az anyjuk, és már két éve nem jártak iskolába. Gyakran látták őket, amint kövekkel dobálják a többi gyereket és az autókat.

Marta Pascual bírónő szerint egyértelmű, hogy a két fiú számára az erőszak "természetes példa" volt, s nem tudni, értik-e, hogy bűncselekményt követtek el. Azt azonban tudják, hogy amit tettek, az rossz - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×