eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Nincs igazság: dúsgazdag lottózó nyerte a tízmilliárdos főnyereményt

Minden idők egyik legnagyobb lottónyereményét teheti zsebre az a titokzatos játékos, aki 26 millió fontot (9,8 milliárd forintot) nyert az EuroMilliók jackpotján. A történet hihetetlen csavarja: a boldog nyertes egy dúsgazdag brit.

Egy brit nyerte minden idők egyik legnagyobb lottónyereményét, a 26 millió font (9,8 milliárd forint) értékű EuroMillions jackpotját. A sors furcsa fintora, hogy bár a nyertes kilétét hivatalosan nem árulták el, a The Sun bulvárlap úgy értesült, hogy a szerencsés lottózó egy dúsgazdag üzletember.

Az üzletember birodalma több millió fontot ér, Nagy-Britanniában és külföldön is vannak befektetései.

Ingatlanjai között szerepel egy 4 millió font (1,5 milliárd forint) értékű luxusház, autói között pedig a többi között egy Rolls Royce is található.

A The Sun információi szerint a nyertes szelvényt a férfi fia adta fel egy Surrey-ben lévő bankfiókban apja megbízásából.

Az augusztus 31-i húzáson győztes szelvény (6, 18, 22, 23, 37) egyébként minden idők második legnagyobb nagy-britanniai lottónyereménye, ráadásul alig három héttel azután, hogy a skót postás, Angela Kelly 35,4 millió fontot (13,4 milliárd forintot) nyert.

A titokzatos nyertes egyébként csak múlt csütörtökön, öt nappal a húzás után vette fel a kapcsolatot a szerencsejátékot szervező céggel. Ez idő alatt csak a kamatokon 23 ezer fontot (8,7 millió forintot) veszített...

"Megerősíthetem, hogy a győztes már most is milliomos, munkatársaimmal teljesen meg vagyunk döbbenve. Hihetetlen, hogy egy milliomos nyeri a jackpotot, aki ezt ráadásul szeretné titokban tartani. Szerintem azt reméli, hogy az emberek azt gondolják majd, hogy az üzleteivel kereste ezt a pénzt, és nem nyerte. Egyébként nem egy kérkedő férfi, így nem csoda, hogy nem szeretné világgá kürtölni a szerencséjét" - mondta a szerencsejáték cég egyik alkalmazottja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×