eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Borzalmas halált haltak a tűzben rekedt lányok

A hatóságok szerint csapdába esett az a két lány, akik az ausztráliai Brisbane-ben haltak meg egy lángoló házban.

A tűz a kétszintes ház mosókonyhájában keletkezett, nem sokkal szombat éjfél után és még javában tombolt, amikor a tűzoltók megérkeztek vasárnap hajnalban.

Az ausztráliai Brisbane egyik külvárosában kigyulladt házból két tizenöt és egy nyolcéves fiú, valamint egy kilencéves kislány sértetlenül kimenekült az emeleti szobákból.

A négy és kilencéves lány testvérpár azonban a földszinti szobában rekedt, melynek mindkét kijáratát elzárta a tűz - mondta a nyomozást végző tűzoltó, Danny Carson.

"Sajnos a két kislány a ház egy olyan részében tartózkodott, ahol a tűz csapdába ejtette őket. Az egyetlen lehetséges menekülési útvonal az ablak lett volna, de mivel kislányokról volt szó, ez nem jutott az eszükbe" - tette hozzá a tűzoltó, aki hangsúlyozta a megfelelő riasztórendszer fontosságát.

A szakember szerint a kislányok végzetét alighanem a füst okozta és nem a tűz. "Ez persze mind csak találgatás, de reméljük nem szenvedtek - én hiszek ebben" - mondta Danny Carson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×