eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

17 kínos kérdés az eltűnt kislány szüleinek

A portugál rendőrök 15 órán keresztül faggatták Kate McCannt csütörtökön és pénteken. A brit lap szakértője 17 olyan kérdést tett fel, amelyre választ várhattak.

1.Megölte a lányát?

Kate és Gerry McCann bűnösségéről régóta keringenek a pletykák, és a portugál sajtó is kifejezte már velük kapcsolatos gyanúját, de most történhetett meg először, hogy a rendőrség is feltette nekik ezt a kérdést.

2.Nyugtatót adott Madeleine-nek?

A házaspár már többször cáfolta, hogy nyugtatót adott volna a gyerekeknek, hogy elaludjanak, és ők nyugodtan szórakozhassanak. Határozottan cáfolták azt is, hogy véletlenül túladagolták volna a nyugtatót.

Ennek ellenére folyamatosan spekulál a sajtó arról, hogyan lehetséges, hogy az ikrek mélyen végigaludták Madeleine eltűnését, és a rohangászást, ami akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy nincs meg a kislány.

3.Tartottak fecskendőt a szobában?

A portugál sajtó szerint a rendőrség azt hiszi, hogy injekcióban adták be a kislánynak a nyugtatót. Az asszony ezt valószínűleg tagadta, és a férjével együtt állítja: nem volt fecskendő a szobában.

4. Mennyit ivott azon az éjszakán?

Egyes beszámolók szerint a McCann-házaspár és barátaik 14 üveg bort fogyasztottak a vacsorához. Õk viszont azt állítják, hogy kilencen csak három üveggel ittak meg.

5.Máskor is egyedül hagyták éjszakára Madeleine-t, hogy szórakozni menjenek?

Az egyik bár alkalmazottja azt vallotta, hogy egyik éjszaka látta a McCann-házaspárt a nyolc kilométerre fekvő Lagosban. McCannék viszont azt állítják, hogy minden este a Praia da Luz-i Ocean Club éttermében vacsoráztak. Ezt egyik barátjuk sem vitatja.

6. Ki, és pontosan hány órakor nézte meg a gyerekeket?

A pontos időpontok körül állandó a bizonytalanság, hiszen senki nem nézte az óráját. A részinformációkból, amelyeket az elmúlt hónapokban összecsipegettek, az derül ki, hogy a McCann-házaspár és barátaik egyetértenek abban: Gerry megnézte a gyerekeket 9:05-kor, barátjuk, Matthew Oldfiled 9:30-kor - de ő nem ment be Madeleine szobájába -, Kate pedig pontosan tízkor.

A rendőrséget azonban a nyolc és kilenc közötti időszak is érdekli - ebben az egy órában senki nem nézett a gyerekek felé.

7.Hagyta magára valaha a kislányt hosszabb időre?

A közeli apartmanokban nyaraló szemtanúk azt állítják, hogy a Madeleine eltűnése előtti estéken a kislány sokáig sírt a szülei után. A McCann-házaspár ezt tagadja; állítják, hogy rendszeresen ránéztek a gyerekekre, hiszen felelősségteljes szülők.

8.Tudott erről a férje?

Kate és Gerry McCann eddig szorosan összetartott, s azt állítják, hogy a tragédia csak tovább erősítette a kapcsolatukat. Gerry ugyanakkor dühöngve rohant ki a múltkor a stúdióból egy spanyol tévéműsorban, egyedül hagyva a feleségét a kihallgatásról faggatózó újságíróval.9. Mások tudtak róla?

Az elképzelés, hogy a házaspár hét barátja - akik közül többen szintén orvosok - részt vett volna egy ilyen méretű összeesküvésben, és vállalta volna, hogy megőrzi a titkot, a rendőrség feltételezésének egyik legvitatottabb része. A rendőrök egyelőre a vallomásokban megfigyelhető ellentmondásokra koncentrálnak.

10. Miért azt kiabálta, hogy "elvitték", amikor észrevette, hogy a gyerek eltűnt?

"Elvitték, elvitték" - ezt kiabálta Kate McCann, amikor pánikba esve visszarohant az étterembe. A rendőrséget az érdekli, miért használt többes számot?

11. Miért érezte holttest szagát az egyik rendőrkutya a ruháján?

Az egyik brit kutya, amelyiket speciálisan halottak felkutatására képeztek ki, állítólag szagot fogott az asszony farmerjén és pólóján, valamint Maddie kedvenc játékán. A válasz erre az lehetett, hogy Kate a nyaralás előtt, a munkája során legalább hat halott közelében fordult meg. Lehet, hogy a játékállat, amelyet Maddie mindig magánál tartott, a ruhájától vette át a szagot?

12. Miért bérelt autót?

A házaspár csak Madeleine eltűnése után 25 nappal bérelt autót. Addig nem volt autójuk; vagy Praia da Luzban maradtak, vagy a rendőrség, a brit nagykövetség munkatársai, vagy a barátaik vitték őket mindenhová. Az elmúlt hetekben azonban a házaspár többször is azt mondta, azért kellett az autó, hogy meglátogathassák a barátaikat.

13. Miért egy nappal azelőtt bérelték az autót, hogy fogadta volna Önöket a pápa?

Nem értik a rendőrök, miért éppen egy nappal azelőtt béreltek autót, hogy elhagyták Portugáliát és Rómába repültek. Pontosan tudták ugyanis, melyik napon fognak utazni. Azért nem kellett autót bérelni, hogy kimenjenek a repülőtérre, oda ugyanis az egyik barátjuk vitte el őket. A család szóvivője szerint az autóbérlés dátumának nincsen jelentősége.

14. Került a bérelt autóba bármi Madeleine holmijai közül?

Ha valóban Madeleine nyomát - haját, vérét - megtalálták a bérelt autóban, hogyan került az oda? Talán valamilyen holmiját betették az autóba, például akkor, amikor új villájukba költöztek?

15. Madeleine vére ráhullhatott valamire, ami később bekerült az autóba?

Madeleine megbotlott és beütötte a lábát, amikor nyaralni indultak, és beszállt a repülőre - ezt egy mobiltelefonos felvétel bizonyítja. Összevérezhette valakinek a ruháját, amellyel később bekerült a vér a bérelt autóba?

16. Betették Madeleine holttestét a bérelt autóba?

A törvényszéki bizonyítékok szerint Madeleine az autóban volt. Kate McCann tagad minden ezzel kapcsolatos vádat.

17. Árulja el, mit tett vele...

Sógornője szerint ezt a kérdést feltették Kate McCann-nak a rendőrök. Azt válaszolta: "Maguk őrültek, ha azt hiszik, hogy mi csináltuk".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×