eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Tizenegy órás drámai kihallgatás: szülei végeztek az eltűnt kislánnyal?

Tizenegy órán keresztül hallgatta ki tanúként a portugál rendőrség a május 3-án egy üdülőhelyen eltűnt brit Maddie McCann édesanyját. Kate McCann majdnem sírva távozott a rendőrségről. A család barátai szerint a pár attól fél, hogy gyanúsítottak lesznek. A férjet, Gerry McCannt pénteken hallgatják ki a portugál hatóságok.

Csütörtök délután két órakor kezdődött és éjfél után ért véget a portugáliai Portimaóban Kate McCann tanúként való kihallgatása.

A május 3-án a közeli Praia de Luz üdülőhelyről eltűnt négyéves Maddie ügyében a héten érkezett meg a gyerekszoba falán talált vér DNS-vizsgálata.

Az elemzés elkészült, de a hatóság egyelőre nem árulják el, hogy a gyerekszoba falán talált vér Madeleine McCanné, vagy elrablójáé.

Tanú vagy gyanúsított?

Kate McCann-t 11 órán keresztül hallgatta ki a portugál rendőrség, miként a nő ügyvédje hangsúlyozta: tanúként, nem gyanúsítottként. Rendőrségi források ugyanakkor azt állítják, hogy az asszonyt és férjét gyanúsítottként kezelik majd.

A nyomozók elsősorban arra kíváncsiak, hogy a háziorvosként dolgozó asszony adott-e nyugtatókat a kislánynak eltűnésének estéjén.

"Kate-et a nap folyamán tanúként tartották bent, és az is marad. A nyomozás folytatódik, ám a titoktartási törvények miatt nem mondhatok többet" - jelentette ki Carlos Pinto de Abreu, a család ügyvédje.

A McCann-család egyik közeli barátja szerint a pár a meghallgatásokat a nyomozásban tett újabb lépésként értékelte, de "attól félnek, hogy gyanúsítottak lesznek".

Másodszor hallgatják meg őket

A kihallgatás elhúzódását egyébként a nyelvi nehézségek is indokolhatják. A portugálul feltett kérdéseket ugyanis egy hivatalos tolmács fordította le angolra, majd a nő írásban válaszolt.

Ezt legépelték, majd visszaolvasták az asszonynak, akinek bele kellett egyeznie az elhangzottakba.

A 39 éves Kate McCann kihallgatása előtt a nemzetközi - elsősorban természetesen brit - sajtó hatalmas érdeklődése mellett vett könnyes búcsút férjétől, akit ma kérdez ki a portugál rendőrség. Képekért kattintson ide!

Ez volt egyébként a második alkalom, hogy a szülők valamelyikét kihallgatta a rendőrség. Erre először május 4-én, egy nappal a kislány eltűnése után került sor, akkor is külön-külön hallgatták meg őket.A portugál hatóságok a héten jelentették be, hogy áttörést várnak egy vérminta DNS-elemzésétől. A kis mennyiségű vérmintát annak a szobának a falán találták meg nyomkereső kutyák, ahonnan a négyéves kislány május 3-án eltűnt.

A mintával eddig nem tudtak mit kezdeni, de a múlt héten a portugál rendőrség több bizonyítékkal együtt elküldte áttekintésre a birminghami bűnügyi laborba.

A brit szakemberek egy sajátos technikával elemezték a vérmintát, és a részeredményeket visszaküldték a portugál hatóságoknak.

A portugál rendőrség nem árulta el a több mint négy hónapja eltűnt brit kislány szüleinek, hogy a gyermek vérét találták-e meg a család tengerparti üdülőjében.

Madeleine McCann apja, Gerry több órán át próbált információkhoz jutni, de a portugál hatóságok ettől elzárkóztak.

Kinek a vére?

A vizsgálat eredményét egyelőre azért titokban tartják, hogy az ne veszélyeztesse a nyomozást.

"Az eredmények megérkeztek, és kiemelt fontosságúak. Erre várt mindenki a nyomozás során. Reméljük, hogy az ügyben rövid időn belül előrelépés történik" - közölte a portugál rendőrség egyik munkatársa.

Egyes hírek szerint a vérminta a lehetséges gyanúsítotté, aki 126 nappal ezelőtt elrabolhatta a négyéves lányt a család üdülőjéből, ameddig szülei a szomszédos tapas-bárban vacsoráztak. Ha kíváncsi arra, mi történt percről percre azon a végzetes estén, kattintson ide!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×