eur:
388.35
usd:
360.3
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Negyedmillió kalóriát kebeleztek be a "faltörtő kosok" - képekkel

Két szakácsot és három pincért kellett berendelnie a szabadnapjáról a lymingtoni pub vezetőjének, hogy ki tudja szolgálni a tongai rögbi-válogatottat. A 30 fős keret és a 15 fős kíséret összesen 250 ezer kalóriát fogyasztott el - egyetlen ebédre.

A csapat 30 sült csirkét, 27 kilónyi báránypecsenyét és ugyanannyi marhasültet, 14 kiló tésztát és ugyanannyi paradicsomsalátát evett meg, amelyet 40 liter narancslével öblítettek le. Ez összesen 250 ezer kalóriát és száz kiló zsírt jelent - 45 emberre.

A csapatot, amely a bournemouth-i edzőtáborban készül a pénteken kezdődő franciaországi világkupára, egykori kapitánya, Isi Tuival hívta meg ebédre. "Ezek nagyon nagy fiúk, így rengeteget tudnak enni - méghozzá csupa olyasmit, ami tele van proteinnel. Hatalmas zabálást rendeztek - szerintem a többi vendégünk is nagyon jól szórakozott" - vélekedett a pub vezetője.

Shannon Van Dreven szerint a vendégek szeme is kikerekedett, amikor meglátták a játékosokat. Az étterem elég kicsi, a gerendák is alacsonyan vannak, így nem volt könnyű a srácoknak elférni. Amikor valamelyik felállt, és elment az ablak előtt, olyan volt, mintha besötétedett volna."

Tény, hogy a tongai játékosok nem kicsik: az átlagos testsúlyuk 94 kiló, de a legnagyobb darab közülük, a 29 éves Mosese Moala súlya eléri a 110 kilót; a csapatot csak "faltörő kosoknak" becézik.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×