eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Újabb vérfagyasztó videó az agyatlan száguldásról

Profi felvételeket készített őrült száguldásáról egy brit motoros és egy autós. A videót már a rendőrség is vizsgálja, hiszen a motoros több alkalommal is átlépi a 210 kilométer/órás sebességet.

A felvételeket a motorra és az autóra - egy Suzukira és egy Mitsubishire - erősített kamerákkal rögzítették nagyrészt a Banbury és Southam közötti útszakaszon.

A profin összevágott felvételeket szövegek kötik össze, az egyik ilyenben például azt állítják, hogy ez az út a legveszélyesebb a motorosok számára Nagy-Britanniában.

A film első jelenetében a motoros egy, az A423-as utat jelző táblának mutatja a "minden rendben" egyezményes jelét, majd meghúzza a gázt, és a kamera végigköveti, ahogy egy csaknem 20 kilométeres szakaszt mindössze 5 perc 20 másodperc alatt tesz meg.


Az eredetileg 80 perces film egy részében úgy tűnik, mintha egy rendszám nélküli rendőrautó megkülönböztető jelzést használva üldözné a száguldó párost, ám a nyomozók szerint ezeket a jeleneteket meghamisították.

A rendőrök sejtik, kik készíthették a videót, az ügyészség azonban figyelmeztette őket, hogy a bizonyítékok egy részét nem fogadja el a bíróság bizonyító erejűnek.

"Azok a motorosok, akiknek nagyobb az egójuk, mint amilyen jók a képességeik, utánozhatják ezeket a jeleneteket - tragikus következményekkel" - közölte az ügyben vizsgálódó egyik nyomozó, John Timms.

Nemrégiben Magyarországot rázta meg hasonló eset: a járművére ugyancsak videokamerát szerelő motoros száguldása került fel az internetre, akkor azonban a vétkes száguldó egy másik férfi halálát okozta a Pécs és Komló közötti útszakaszon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×