eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Mindig magamnál hordom a kínzóm koporsójáról készült képet"

Mindig a táskájában hordja az elrablója koporsójáról készült képet Natascha Kampush. A lányt tízéves korában rabolta el, és nyolc évig tartotta fogságban Wolfgang Prokopil.

Natascha szokásáról az édesanyja számol be most megjelent könyvében. Az 57 éves Brigitta Sirny-Kampusch A kétségbeesés évei című könyvében azt állítja, hogy Natascha egy évvel a szabadulása után még mindig szenved a traumától, amit a nyolc évig tartó fogság okozott, és nem tud szabadulni elrablója emlékétől.

Az asszony beszámol arról, mit érzett, amikor először találkozott ismét a lányával. "Egy 18 éves lányt láttam belépni a nappaliba, ahol valamikor egy tízéves játszott. Egyszerre volt ismerős és teljesen idegen" - vallja.

Elmesélte, mennyire meglepődött, amikor Natascha a kézitáskájából elővette Prokopil koporsójának képét. Azon is megdöbbent, hogy a lánya - aki multimilliomos lett, miután eladta a történetét a bulvárlapoknak, és az osztrák államtól is jelentős kárpótlást kapott - még mindig ugyanazokat a ruhákat hordja, amelyeket a fogsága idején.

A 19 éves lány tavaly augusztusban szökött meg, elrablója azután követett el öngyilkosságot.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×