eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Száz kilója mentette meg a haláltól

A csodával határos módon túlélte a légi balesetet egy amerikai ápoló, aki éppen az egyik betegét kísérte, mikor a magángép ablaka 6000 méteres magasságban kitörött.

"Nem tudom, hogyan úsztam meg, hogy kiszippantson a légnyomás-különbség. Valószínűleg nem ez volt megírva a halálom napjának" - magyarázta a csodát Cris Fogg, aki beszorult az ablakba; a feje és a jobb karja kilógott a levegőbe, de megúszta kisebb fejsérülésekkel.

A berendezés egy része, a térképek, a szemüvege és a csomagok viszont kirepültek az ablakon. Fogg azért járt majdnem pórul, mert éppen felállt a székből egy üveg ásványvízért, amikor kitört az ablak.

A 41 éves férfi 182 centi magas és száz kiló - valószínűleg ennek is köszönhető, hogy nem lett nagyobb baja. "Elég erős vagyok, és meg is tudtam kapaszkodni" - magyarázta.

A pilóta a légnyomás változását ugyan észrevette, de azt nem, hogy kitört azt ablak, ezért emelkedni kezdett, hogy elérje a háromezer méteres utazómagasságot.

"Azt ismételgettem magamban: ne ájulj el, vigyáznod kell a betegedre" - mesélte az ápoló. A beteg ugyan végignézte, mi történik, de nem volt egy pillanatig sem veszélyben, mert oxigénmaszk volt az arcán. Az egykori vietnami veterán csak azért rémült halára, mert hirtelen visszatértek az emlékei, és azt hitte: megint a fronton van, és lelőtték a gépet.

A pilóta végül kényszerleszállást hajtott végre, Fogg fejét 13 öltéssel varrták össze a kórházban, és másnap már vissza is mehetett dolgozni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×