eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hat éve fényen él, de másoknak nem javasolja

Hat éve nem vesz magához szilárd táplálékot egy német férfi, csupán folyadékot iszik, és azt állítja, hogy a fényből és a légkörből szerzi az energiát. Tökéletesen egészségesnek érzi magát, mégsem javasolja senkinek ezt az életmódot.

Az 58 éves kémiaprofesszort, Michael Wernert mindig is foglalkoztatta az az elképzelés, hogy az embereknek az életben maradáshoz nincs szükségük szilárd táplálékra. 2001-ben végül eldöntötte, hogy nem eszik többé.

A férfival felesége egyik barátnője ismertette meg azt az életmódot, amelynek nem része az evés. A nő azt állította, hogy évek óta nem vett magához ételt, és azt is elmagyarázta, hogyan tudott életben maradni.

Keserves folyamat

A szervezet átállása - magyarázta Michael Werner - három hétig tart. Az első héten, hiába nehéz, meg kell állni, hogy sem ételt, sem folyadékot ne fogyasszon, aki úgy dönt, hogy kipróbálja ezt az életmódot, ehhez azonban megfelelő lelki beállítottság kell.

A nyolcadik napon aztán már lehet lazítani, és inni néhány pohár vízzel hígított gyümölcslevet, az ebben található antioxidánsok ugyanis kitisztítják a szervezetet. A harmadik hét elején már hígítatlan gyümölcslevet is szabad fogyasztani. Az utolsó hét napban a szervezet működése állítólag helyreáll: hozzászokik az új rendszerhez.

Energia fényből

A férfi szerint - aki korábban 95 kilogrammot nyomott, testsúlya a diéta hatására 80 kilogramm körül állapodott meg - a 21 napos kúra során az a legfontosabb, hogy az ember higgyen abban, amit csinál. Ha ez megvan, nem érzi a kegyetlen éhséget.

Annak ellenére, hogy a Michael Werner semmit nem eszik, kitart amellett, hogy amit csinál, összehasonlíthatatlan az anorexiával.

Nem ajánlja senkinek

"Én azért teszem ezt, mert szeretem a testemet, nem azért, mert gyűlölöm. Az én hozzáállásom egész más, éppen ezért működik bennem másképpen a folyamat" - jelentette ki a férfi, aki azt állítja, hogy az energiát a fényből és a légkörből kapja a szervezete.

"Hiszek benne és akarom, ezért működik. Épp emiatt nem ajánlom ezt másoknak. Megfelelő lelkiállapot kell hozzá" - mondta a férfi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×