eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Harminc éve megcsalta, de még mindig pénzt követel férjétől

Nagy-Britanniában egy jómódú, nyugdíjas kőművest arra utasított a bíróság, hogy majd harminc évvel a válása után anyagilag segítse ki a volt feleségét, mert az asszony nehéz helyzetbe került.

A 70 éves Dennis North a jelenleg 61 éves asszonyt még 1964-ben vette feleségül, és 1978-ban váltak el, egy évvel azután, hogy a férfi rájött: a feleségének viszonya van valakivel.

Első feleségével 1981-ben anyagilag is rendezték az ügyeiket, a férfi akkor vett neki egy házat, és készpénzt is adott neki. Azóta azonban a Dennis North anyagilag gyarapodott, a bíróság szerint lehetőség lenne arra, hogy jobb életkörülményeket biztosítson az asszonynak az élete hátralévő részére.

Rossz befektetések


Az asszony 1999-ben mindenét eladta, és Ausztráliába költözött, vagyona azonban rossz befektetései miatt jelentősen csökkent.

Három közös gyermekül nevelése a Derbyshire-ben élő férfira maradt, aki később ismét megnősült, és újabb két gyermeke született. Anyagi helyzete azonban az első válása óta jelentősen javult, jelenleg 5 és 11 millió font közötti összegre becsülhető (1,8-4 milliárd forint).

Az elsőfokú bíróság áprilisban megállapította, hogy a férfinak semmi köze az első felesége anyagi problémáihoz, és nem is tartozik felelősséggel iránta, ennek ellenére 202 ezer fontot ítéltek meg az asszony számára (74 millió forint).

A férfi meg akarja semmisíttetni az ítéletet. A többi mellett azzal érvelt, hogy a nő 1977. óta, azaz 32 éves kora óta meg sem próbált munkát találni magának. Ugyanakkor amikor eladta nagy-britanniai ingatlanát, Sidney egyik legdrágább negyedébe költözött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×