eur:
395.42
usd:
356.43
bux:
72677.46
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Arcszesz gyilkolja a férfiakat

Az életüket kockáztatják azok az orosz férfiak, akik arcszeszt vagy tisztítószereket isznak - derül ki egy brit kutatásból. Sokan ezeket a terméket fogyasztják alkohol helyett, mert olcsóbbak a valódi szeszesitaloknál.

A brit kutatók szerint minden második munkaképes korú orosz férfi halálának oka az alkoholfogyasztás.

Az olcsó, forgalmi adóval nem terhelt löttyökhöz, amelyekben gyakran a 97 százalékot is eléri az alkohol mennyisége, könnyen hozzá lehet jutni.

A felmérésből kiderül, hogy ezek a folyadékok mérgező anyagokat is tartalmaznak, de már pusztán az alkoholtartalmuk miatt is halálosak lehetnek.

Az orosz férfiaknak rendkívül rosszak az életkilátásaik: születésükkor a várható élettartamuk 59 év, míg a nőké 72.

Arról már több kutatás is beszámolt, hogy Oroszországban rendkívül nagy az elfogyasztott szeszesital-mennyiség - főleg a vodkát kedvelik -, azt azonban eddig nem vizsgálták behatóbban, hogy mennyi egyéb alkoholtartalmú folyadékot fogyasztanak.

A kutatók 1.750 munkaképes korú, 25 és 54 év közötti, izshevszki férfi halálának okát vizsgálták meg 2003-ban és 2005-ben, és italozási szokásaikról kikérdezték családtagjaikat is.

A férfiak haláláért 43 százalékban a túlzott alkoholfogyasztás volt a felelős. Kilencszer magasabb volt a halálozási arány azok között, akik nem szeszesitalokat, hanem egyéb alkoholtartalmú készítményeket fogyasztottak.

A legtöbb kutató egyetért azzal, hogy az orosz férfiakat a szociális problémák kényszerítik arra, hogy újra és újra a pohár fenekére nézzenek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

A devizapiac, az egyik legnagyobb és leglikvidebb piac a világon, ahol nap mint nap dollármilliárdok cserélnek gazdát. Ebben a dinamikus környezetben lehetőséged nyílik különféle devizapárok árfolyamváltozásaira spekulálni. De hogyan működik ez pontosan, és mi a különbség a részvények adásvétele és a devizakereskedés között? Melyek azok a devizapárok, amiket érdemes figyelemmel kísérni, és milyen stratégiákat érdemes alkalmazni, hogy sikeres legyél ezen a piacon? Soron következő előadásunk során ezekre a kérdésekre is választ kapsz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×