eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

A párttitkár fia rabszolgákat tartott: egy éven át nem váltottak ruhát

Rabszolgákként bántak azzal a harmincegy munkással egy kínai téglagyárban, akiket a napokban szabadítottak ki a rendőrök. Nyolc férfit annyira megviselt a robot, hogy csupán a nevükre emlékeznek, de fogalmuk sincs arról, hol laknak.

A munkásoknak hajnali öttől másnap éjjel egyig kellett dolgozniuk a helyi párttitkár fiának téglagyárában, amiért pénzt nem, csak kenyeret meg vizet kaptak cserébe.

A rendőrség közölte: a tulajdonost, Vang Binbint és néhány beosztottját letartóztatták, azt azonban egyelőre még vizsgálják, hogy az apját is őrizetbe kell-e venni. A gyár művezetője szökésben van.

A hírek szerint a munkásokat trükkel vették rá, hogy a gyárban dolgozzanak, és amikor már ott voltak, kegyetlenül bántak velük. Egy férfit állítólag kalapáccsal vertek össze azért, mert nem végezte elég gyorsan a munkáját.

A razziázó rendőrök rémes állapotban találták a munkásokat. A férfiak egy éve nem váltottak ruhát, büdösek voltak és mosdatlanok.

A testüket olyan vastagon fedte a korom, hogy csak késsel tudták róluk levakarni - számolt be az egyik egyenruhás.

A munka során komoly égési sérüléseket szereztek, mert forró téglákat kellett egyik helyről a másikra cipelniük.

A rendőrség most pénzt gyűjt a munkásoknak, akik egyéves szenvedésükért nem kaptak fizetést. Minél hamarabb szeretnék őket hazaküldeni, bár nyolcan azt sem tudják, hol laknak, csupán a nevükre emlékeznek.

Kínában rengetegen hagyják el a vidéket, hogy munkát találjanak, amely a legtöbbször kegyetlen, és alig fizetnek érte valamit.

A méltatlanságok ellen nem tudnak fellépni, főleg olyankor nem, amikor - mint ebben az esetben is - a tulajdonosokat a nagyhatalmú helyi hatóságok fedezik.

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×