eur:
395.19
usd:
358.05
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

A rendőr elől a villanyoszlopra mászott, de agyoncsapta az áram

Halálos áramütés ért egy hajléktalan férfit, aki a rendőri igazoltatás elől egy villanyoszlopra mászott a Vas megyei Vásárosmiskén.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a helyi körzeti megbízott arra lett figyelmes, hogy egy kerékpározó férfi nagy csomagot szállít biciklijén.

Mivel a községben és a szomszédos Sitkén a napokban több pincebetörés történt, a faluban lakó szolgálaton kívüli rendőr előbb magához vette szolgálati igazolványát, majd a kerékpározó után eredt, hogy igazoltassa.

"A körzeti megbízott közben felismerte a hajléktalant, akit a bíróság már többször elítélt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt - közölte Szalai Ferenc őrnagy.

Hozzátette: a férfi nem mutatott együttműködési szándékot, a civil ruhás, szolgálaton kívüli rendőr pedig nem akart kényszerintézkedést alkalmazni, így telefonon értesítette a szolgálatban lévő sárvári kollégáit, és kérte, hogy jöjjenek a helyszínre.

"Közben az intézkedés alá vont férfi egy közeli villanyoszlopra felmászott és azt kiabálta, hogy amióta kiszabadult állandóan zaklatják" - mondta az őrnagy.

Szavai szerint az intézkedő rendőr többször felszólította a férfit, hogy jöjjön le, mert agyonüti az áram.

"Amikor megérkeztek a sárvári kollégák, a férfi hirtelen leesett az oszlopról, és a mentősök már csak a 35 éves hajléktalan halálát tudták megállapítani" - mondta Szalai Ferenc.

A halottszemle során az orvos szakértő megállapította, hogy a hajléktalant áramütés érte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×