eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Rágógumit ragasztott egy 300 milliós képre a kisfiú

Szokatlan módon vált meg rágógumijától egy 12 éves kisfiú az iskolai múzeumi kiránduláson: a Detroiti Művészeti Intézet egyik legértékesebb festményére ragasztotta. A másfél millió dollárt, vagyis több mint 300 millió forintot érő képen a múzeum szerint nem marad nyoma a rágónak.

A kisfiú által kiválasztott kép, Helen Frankenthaler The Bay (Az öböl) című festménye még 1965-ben került a detroiti múzeumhoz, amely gyűjteményének egyik legfontosabb modern darabjaként tartja azt számon.

A kisfiút felfüggesztették iskolájában és a szülei is megbüntették - mondta el a Detroit Free Press című lapnak az iskola igazgatója. Julie Kildee szerint a 12 éves kisfiú a múzeumban valószínűleg fel sem fogta, mit tesz. "Mostanra azonban minden bizonnyal megértette, milyen súlya van cselekedetének" - kommentálta az esetet az iskolaigazgató.

A múzeum segédkurátora szerint szakértőik éppen a rágógumi pontos összetételét vizsgálják, hogy meg tudják határozni: milyen vegyi anyaggal tudják megtisztítani a ragacstól az értékes képet.

"Hálát adok azért, hogy nem történt nagyobb baj" - jegyezte meg Becky Hart, hozzátéve, hogy természetesen felháborítónak tartják az esetet, és felül is fogják vizsgálni a múzeumi látogatás szabályait, biztosak abban, hogy a képet rendbe fogják tudni hozni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×