INFORÁDIÓ
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

Vonzóbbak a mély hangú férfiak

Infostart

A nők jobban vonzódnak a mély hangú férfiakhoz, amikor termékeny időszakban vannak. Amikor nem, akkor viszont a magasabb, nőiesebb hangú férfiakat kedvelik jobban - állapították meg brit tudósok.

A St. Andrews Egyetem kutatói arra kérték kísérleti alanyaikat, hogy a menstruációs cikluson különböző szakaszaiban hangjuk alapján döntsék el férfiakról, vonzónak találják-e őket, vagy sem.

A ciklus termékeny napjaiban inkább a mélyebb, férfiasabb hang vonzotta a nőket, a kutatók magyarázata szerint azért, mert a mélyebb hangot az egészséggel és a nagyobb gyermeknemző-képességgel kötik össze.

A kutatás eredményei szerint azonban amikor éppen nem termékenyek a nők, nagyobb valószínűséggel vonzódnak a magasabb, nőiesebb hangú férfiakhoz, akiket gondoskodóbbnak tartanak, olyanoknak, akik inkább elkötelezik magukat hosszú távon.

A menstruációs ciklus során megfigyelhető változás nem jelentkezik minden nőben. A kutatók eredményei azt mutatják: a rendkívül vonzó nők preferenciája nem változik, valószínűleg azért, mert nekik nagyobb eséllyel sikerül a magas tesztoszteron szinttel rendelkező, így mélyebb hangú férfiakat is hosszú távon lekötni.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018