eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán

Vonzóbbak a mély hangú férfiak

A nők jobban vonzódnak a mély hangú férfiakhoz, amikor termékeny időszakban vannak. Amikor nem, akkor viszont a magasabb, nőiesebb hangú férfiakat kedvelik jobban - állapították meg brit tudósok.

A St. Andrews Egyetem kutatói arra kérték kísérleti alanyaikat, hogy a menstruációs cikluson különböző szakaszaiban hangjuk alapján döntsék el férfiakról, vonzónak találják-e őket, vagy sem.

A ciklus termékeny napjaiban inkább a mélyebb, férfiasabb hang vonzotta a nőket, a kutatók magyarázata szerint azért, mert a mélyebb hangot az egészséggel és a nagyobb gyermeknemző-képességgel kötik össze.

A kutatás eredményei szerint azonban amikor éppen nem termékenyek a nők, nagyobb valószínűséggel vonzódnak a magasabb, nőiesebb hangú férfiakhoz, akiket gondoskodóbbnak tartanak, olyanoknak, akik inkább elkötelezik magukat hosszú távon.

A menstruációs ciklus során megfigyelhető változás nem jelentkezik minden nőben. A kutatók eredményei azt mutatják: a rendkívül vonzó nők preferenciája nem változik, valószínűleg azért, mert nekik nagyobb eséllyel sikerül a magas tesztoszteron szinttel rendelkező, így mélyebb hangú férfiakat is hosszú távon lekötni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×