eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 5. hétfő Fatime

Ötven felett jobb a szex

Az ötvenes éveiben járó férfiaknak kielégítőbb a szexuális életük, mint a harmincasoknak - derül ki norvég és amerikai kutatók felméréséből.

A 20 és 79 év közötti férfiak megkérdezésével készült tanulmány arra az eredményre jutott, hogy bár a korral egyre több a férfiak szexuális problémája, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy kevésbé kielégítőnek tartják szexuális életüket, mint a fiatalok - mondta Sophie Fossa professzor, az oslói Rikshospitalet-Radiumhospitalet Trust kutatója.

A felmérésben résztvevő 1.185 férfit arra kérték, hogy egy 0-tól 4-ig terjedő skálán értékeljék szexuális életüket.

A legmagasabb pontszámot a huszonévesek érték el 2,79-es átlaggal, az elégedettségi ranglista második helyére pedig 2,77-es átlaggal az ötvenes éveikben járók kerültek.

A negyvenesek eredménye 2,72 pont lett, a harmincasok pedig csupán 2,55 pontos átlagot értek el.

Az elégedettségi szint a 60. életév betöltése után már jelentősen csökken: a hatvanasoknál 2.46 pontra, a hetvenes éveikben járó férfiaknál pedig 2,14 pontra.

Ronald Bracey brit pszichológus, a téma szakértője szerint az eredmény nem meglepő: a harmincas és még a negyvenes éveikben járó férfiak is túl sokat stresszelnek, például a karrierjükkel összefüggő dolgokon ahhoz, hogy élvezni tudják a szexet.

Mire elérik az ötvenet, addigra általában letisztul, hogy mit is akarnak az élettől, kevésbé érdekli őket, mit gondolnak róluk mások, és kevésbé aggódnak amiatt, hogy miként teljesítenek.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×