eur:
384.22
usd:
353.65
bux:
68804.23
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Disznótrágya öntött el egy falut

Híg disznótrágya öntött el egy németországi falut, miután egy hatalmas trágyatároló tartály szétrobbant. A bajorországi Elsában helyenként fél méter magasan állt a barna lé.

A szétrobbant tartályban összesen 240 ezer liter híg disznótrágya volt, amelynek nagy része a falu főutcáján folyt le, de elöntötte számos ház alsó szintjét is.

A helyi rendőrség szerint helyenként a fél méteres magasságot is elérte a disznótrágya.

A büdös barna ár pusztítása rendőrségi becslések szerint mintegy 100 ezer euró kárt okozott a német faluban.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Aranyláz a kriptopiacon – Ez már a nagypályások játszótere

Aranyláz a kriptopiacon – Ez már a nagypályások játszótere

Az elmúlt hetek híráramlása alapján a befektetési szakma és a politika nagyágyúi is kiemelten figyelik a kriptopiacot, hedge fundok, alapok, bankok teszik bele portfólióikba a kriptoeszközöket, a korábbi amerikai elnök, Donald Trump pedig kriptopárti jelöltként pozícionálja magát. Fizetőeszközként egyáltalán nem bizonyítottak a kripto”pénzek”, befektetésként viszont már a legnagyobb pénzügyi cégek is elfogadják azokat. Nehéz már egy kézlegyintéssel elintézni ezt a piacot, aminek az értéke mostanra közel 2600 milliárd dollárra nőtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×