eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

"Megbüntethetik" a rossz helyen "parkoló" kukákat

A parkolási büntetőcédulákról mintázott figyelmezetésekre számíthatnak a nagy-britanniai Derby azon lakói, akik elfelejtik bevinni a házukba a járdán hagyott szemeteskukát. A szokatlan lépésre a város vezetését egy felmérés késztette, amely szerint egyes városrészekben a lakók több mint egyhatoda soha nem viszi be az utcáról a kukát.

A helyi illetékesek szerint a járdán hagyott szemetesek nem csak a városképet nem javítják, de akadályozzák is a járókelőket, elsősorban a mozgáskorlátozottakat, illetve a babakocsival közlekedőket.

Büntetést ugyan nem kell fizetniük azoknak, akiknek kukáján megjelenik a figyelmeztető cédula, a város illetékesei szerint azonban más úton könnyen megfizethetnek hanyagságukért. Ugyanis ha például ellopják, vagy felgyújtják szemetesüket, nekik kell fizetniük az új kukáért.

Ráadásul a szemetest használva a betörők könnyebben tudnak bemászni magasabban lévő ablakokon, de zsák helyett is használhatják a kukát az élelmesebb tolvajok a lopott tárgyak elszállítására.

Mivel sokan a személyes adataikra utaló papírokat is kidobnak a szemétbe, az utcán hagyott kuka segítségével könnyebben "kölcsönvehetik" az emberek személyazonosságát is.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×