INFORÁDIÓ
2022. január 25. kedd
Pál

"Megbüntethetik" a rossz helyen "parkoló" kukákat

Infostart

A parkolási büntetőcédulákról mintázott figyelmezetésekre számíthatnak a nagy-britanniai Derby azon lakói, akik elfelejtik bevinni a házukba a járdán hagyott szemeteskukát. A szokatlan lépésre a város vezetését egy felmérés késztette, amely szerint egyes városrészekben a lakók több mint egyhatoda soha nem viszi be az utcáról a kukát.

A helyi illetékesek szerint a járdán hagyott szemetesek nem csak a városképet nem javítják, de akadályozzák is a járókelőket, elsősorban a mozgáskorlátozottakat, illetve a babakocsival közlekedőket.

Büntetést ugyan nem kell fizetniük azoknak, akiknek kukáján megjelenik a figyelmeztető cédula, a város illetékesei szerint azonban más úton könnyen megfizethetnek hanyagságukért. Ugyanis ha például ellopják, vagy felgyújtják szemetesüket, nekik kell fizetniük az új kukáért.

Ráadásul a szemetest használva a betörők könnyebben tudnak bemászni magasabban lévő ablakokon, de zsák helyett is használhatják a kukát az élelmesebb tolvajok a lopott tárgyak elszállítására.

Mivel sokan a személyes adataikra utaló papírokat is kidobnak a szemétbe, az utcán hagyott kuka segítségével könnyebben "kölcsönvehetik" az emberek személyazonosságát is.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018