eur:
368.31
usd:
344.59
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert

"Megbüntethetik" a rossz helyen "parkoló" kukákat

A parkolási büntetőcédulákról mintázott figyelmezetésekre számíthatnak a nagy-britanniai Derby azon lakói, akik elfelejtik bevinni a házukba a járdán hagyott szemeteskukát. A szokatlan lépésre a város vezetését egy felmérés késztette, amely szerint egyes városrészekben a lakók több mint egyhatoda soha nem viszi be az utcáról a kukát.

A helyi illetékesek szerint a járdán hagyott szemetesek nem csak a városképet nem javítják, de akadályozzák is a járókelőket, elsősorban a mozgáskorlátozottakat, illetve a babakocsival közlekedőket.

Büntetést ugyan nem kell fizetniük azoknak, akiknek kukáján megjelenik a figyelmeztető cédula, a város illetékesei szerint azonban más úton könnyen megfizethetnek hanyagságukért. Ugyanis ha például ellopják, vagy felgyújtják szemetesüket, nekik kell fizetniük az új kukáért.

Ráadásul a szemetest használva a betörők könnyebben tudnak bemászni magasabban lévő ablakokon, de zsák helyett is használhatják a kukát az élelmesebb tolvajok a lopott tárgyak elszállítására.

Mivel sokan a személyes adataikra utaló papírokat is kidobnak a szemétbe, az utcán hagyott kuka segítségével könnyebben "kölcsönvehetik" az emberek személyazonosságát is.

Címlapról ajánljuk
Gátrobbantás - Nem véletlen, hogy erre most került sor

Gátrobbantás - "Nem véletlen, hogy erre most került sor"

Ukrajna szerint Oroszország robbantotta fel a dél-ukrajnai Herszon megyében lévő, jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Nova Kahovka víztározójának gátját a Dnyeper folyón. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint is orosz érdek húzódhat meg az esemény mögött.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×