eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
Ungár Péter, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

LMP: ha egy nép kiáll saját szabadságáért, áldozata nem lesz hiábavaló

Az LMP szerint 1956. október 23-a üzenete egyértelmű: ha egy nép kiáll a saját szabadságáért, azt azért is teszi, hogy amennyiben küzdelme el bukik is, áldozata nem lesz és nem is lehet hiábavaló.

A párt közleménye szerint hőseink életüket adták azért, hogy a következő nemzedékeknek legyen viszonyítási alapjuk a szabadság igazi értelmével kapcsolatban, és gyermekeik, unokáik ne éljenek szolgasorban. "Tisztelet a hősöknek!" - hangsúlyozták.

"Az LMP - Magyarország Zöld Pártja határozott véleménye szerint az 1956-os forradalom a biztosítéka annak, hogy a magyar nemzet mindörökké erőt tudjon meríteni hőseiből, akik szabadságunkért küzdöttek. Áldozatvállalásuk példát mutatott tisztességből és hazaszeretetből", írták. Akik relativizálni igyekeznek egy nép honvédő küzdelmeit, nemcsak elárulják a hősöket, nemcsak nem értik a nemzeti szuverenitás valódi értelmét, de teljesen alkalmatlanok arra is, hogy éles helyzetben helyesen döntsenek. Az opportunizmus hosszú távon nem éri meg - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×