eur:
396.14
usd:
354.85
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
fotó: Juhász Béla Róbert közösségi oldala
Nyitókép: Juhász Béla Róbert közösségi oldala

Egy főút hamarosan felszabadul

Már ma örülhetnek azok az autósok, akik a 2-es utat használják, de azt az árvíz miatt lezárták. Két lépcsőben csütörtökig feloldják a korlátozást.

A 2-es főúton a sződi bekötőút és Gödöllői út közötti útzárat terveink szerint 2024. szeptember 24-én este feloldjuk - írta a Hello Gödnek a Magyar közút. Majd azt is közölték, hogy a Göd és Sződliget közötti szakasz zárását a terveik szerint 2024. szeptember 26-én este szüntetik meg.

Mindezek nagymértékben függenek a helyreállítási munkáktól - tették még hozzá. A helyi lap kérdéseire úgy fogalmaztak: “az árhullám levonulása után rengeteg elvégzendő feladat hárul ránk. A teljesség igénye nélkül: veszélyessé vált fák felmérése, kivágása, hídvizsgálatok, burkolat takarítás, cserjék, kidőlt fák, uszadékok eltávolítása, burkolathibák javítása, padkahibák, rézsűkimosódások javítása, szükség szerinti fertőtlenítés, állati tetemek elszállítása, a lezárást biztosító forgalomtechnikai eszközök bevonása stb. Ettől függetlenül minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a lezárt szakaszokat minél előbb visszaadjuk a közlekedőknek.

Matrica

Mivel az M2-es ingyenessé tételét a hatóságok rendelték el, ezért a feloldást is ők fogják kezdeményezni. Azonban előre láthatóan a közutak lezárásának feloldását követő napon fog a bírságmentesség megszűnni.

Csomópont

A gödi csomópont M2-es autóúthoz kapcsolódó le- és felhajtó ágainak zárását jelen állás szerint 2024. október 1-2. közötti időszakra ütemezte át a kivitelező.

A munkálatokról a sződligeti polgármester is posztolt.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×