eur:
390.42
usd:
358.88
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília

A kitüntetéseit is elveszíti a gyereket felrúgó karateedző

A szaktárca arra szólította fel a férfit, hogy adja vissza a díjait, míg a jászberényi önkormányzat már vissza is vonta a kitüntetéseit.

Rendkívüli ülésen, egyhangú döntéssel visszavonta a jászberényi képviselő-testület annak a karateedzőnek az önkormányzati kitüntetéseit, aki múlt csütörtökön úgy felrúgott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy a gyerek fejjel a földre esett – jelentette be a Facebook-oldalán Budai Lóránt, a város polgármestere, aki szerint a döntéssel elítélték a volt sportvezető „szégyenteljes cselekedetét”.

A karateedző tettéről készült felvételt kedden hozta nyilvánosságra a kalandparkot üzemeltető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. A megrázó felvételen az látható, hogy miközben a kalandparkban egy csapat védősisakos gyerek várakozik az árnyékban, a csoport egyik felügyelője, egy karateedző a karjánál fogva megragadja az egyik kisfiút, majd akkora erővel rúgja ki a lábát, hogy az lefejeli a földet.

Az esetről készült videó nyilvánosságra kerülése után az edző lemondott az általa vezetett jászberényi sportegyesület éléről, a rendőrség pedig nyomozást indított.

Novák Katalin, Magyarország volt köztársasági elnöke, korábban család- és ifjúságügyért felelős államtitkár életműdíjjal tüntette ki a karateedzőt. A Kulturális és Innovációs Minisztérium elítélte a férfit tettét, és arra szólította fel, „hogy minden díjról, amit valaha átvett, mondjon le”, és adja vissza.

Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjújában fejtette ki a véleményét a kalandparkban történtekről. Mint mondta: ez „elviselhetetlen, tűrhetetlen, következményekért kiált”, és "ilyen embereknek nem akarjuk odaadni a gyermekeinket, ilyen emberek ne dolgozzanak ebben az ágazatban.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×