eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Grocery basket with products
Nyitókép: Nodar Chernishev/Getty Images

Itt a nyár, sok üzlet nyitvatartása megváltozik – mutatjuk a részleteket

Rengeteg magyarországi bolt nyitvatartása változik meg a nyár beköszöntével. Főleg a Balaton és egyéb frekventált üdülőhelyeken érdemes mindig megnézni, meddig is van nyitva egy-egy üzletlánc helyi egysége.

A legnagyobb hazai boltláncok idén is élesítették nyári nyitvatartásukat, a Balatin környékén a főszezonban korábban nyiténa és később zárnak a boltok. A Pénzcentrum összeszedte, hogyan változik az üzletek nyitvatartása a nyéri időszakban.

A Lidl arról tájékoztatta a portált, hogy a Balaton körül nyolc áruházában június 10. és szeptember 1. között meghosszabbított nyitvatartással várja vásárlóit. Egyes boltok nyitvatartása eltérően alakul, így hétfőtől szombatig 6.30, illetve 7 órakor nyitnak és 21, illetve 22 órakor zárnak. Vasárnap egységesen 7 órakor nyitnak az áruházak és 20 órakor zárnak.

A Penny azt közölte, hogy összesen 17 üzletének váltoitzk meg a nyári nyitvatartása országosan, nemcsak a Balatonnál, hanem számos nagy fürdővárosban is,. Június 17-től szeptember 4-ig hétfőtől szombatig a boltok este 9 óráig lesznek nyitva, vasárnap pedig három üzlet (Balatonalmádi, Siófok és Gárdony) tart majd este 8-ig nyitva, míg a többi városban marad a már megszokott este 6 órai zárás.

Az Aldinál a nyitvatartás változása tíz Balaton környéki üzletet érint, június 14-től augusztus 20-ig az üzletek egységesen hét órakor nyitnak, a zárás viszont helyszínenként eltérő, 20 és 22 között változik.

A Tescónál is egyes balatoni üzletei 23 óráig is nyitva tartanak, emellett a Balaton partján is élhetnek a vásárlók az aznapi kiszállítás lehetőségével és az áruházi átvétellel is.

A Sparnak összesen 23 üzlete van a Balaton körül, a boltok általában 6 és 6.30 óra között nyitnak, és általában 20-21 óráig vannak nyitva, ám vannak kivételek. Siófokon például van olyan üzlet, amely 22 óráig nyitva van, sőt, a benzinkutaknál található express üzletek éjjel-nappal üzemelnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×