eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: BKK/Nyirő Simon

Ideiglenesre tervezték, mégis megmarad a Határ úti zebra

A gyalogátkelő népszerűvé vált a fővárosiak körében, mivel gyors és akadálymentes átkelést biztosít az Üllői úton. Így, még ha be is fejeződik az aluljáró felújítása, a zebra megmarad.

Megmarad a Határ úti aluljáró-felújítás idejére az Üllői úton kialakított gyalogos-átkelőhely - írja közleményében a BKK. A szakemberek úgy ütemezték a június 24-én, hétfőn kezdődő, és várhatóan július 28-ig tartó - a zebra véglegesítéséhez kapcsolódó - munkákat, hogy azok minél kisebb mértékben akadályozzák a közúti forgalmat, és főleg csúcsidőszakon kívül, valamint éjszakánként járjanak ideiglenes forgalmi változásokkal.

Az építkezés környezetében ilyenkor szükségszerűen sávlezárásra és 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra kell számítani, ezért a BKK kéri az arra közlekedők türelmét és fokozott figyelmét.

A kivitelezés idejére a gyalogátkelőt nem használhatják az arra járók, a végállomások között az aluljárón keresztül, az új lifteknek köszönhetően akadálymentesen közlekedhetnek.

Az Üllői úti gyalogátkelőt 2022 októberében létesítették, hogy a Határ úti aluljáró lépcsőfelújítása idejére azon keresztül, a felszínen legyen megközelíthető a metróhoz vezető aluljáró bejárata, valamint a Vak Bottyán utca irányából a buszvégállomás és a 42-es, illetve az 52-es villamos végállomása.

Az ideiglenesnek szánt zebrát nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, mert a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illeszkedve

  • a mozgásukban korlátozottak, az idősek, a nagy csomaggal vagy babakocsival közlekedők is egyszerűbben, akadálymentesen kelhetnek át az Üllői úton;
  • gyorsabb és kényelmesebb összeköttetést biztosít a végállomások és a metróaluljáró között;
  • nem szükséges az aluljárón keresztül lépcsőzni vagy liftre várni.

A külsőbb kerületekben lévő jelzőlámpás csomópontoknak jelentős szerepük van a belsőbb városrészek gépjárműforgalmának szabályozásában, ezért a Határ úti csomópont és vele együtt a gyalogos-átkelőhely lámpás szabályozása nem kizárólag a csomópont szempontjából kulcsfontosságú - írja a közlekedési vállalat.

Címlapról ajánljuk
Csizmazia Gábor: Trump jól él azzal, hogy náluk rendezettség és erő, míg a demokratáknál káosz van

Csizmazia Gábor: Trump jól él azzal, hogy náluk rendezettség és erő, míg a demokratáknál káosz van

Donald Trump kevés konkrétumot mondott a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében, inkább olyan kérdéseket vetett fel, amelyek széles körben érintik a szavazókat – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Amerika Kutatóintézetének tudományos munkatársa. Csizmazia Gábor arról is beszélt, egyre nagyobb nyomás alá kerül Joe Biden, így megnőtt az esély arra, hogy visszalépjen.

A kánikulában akár naponta egy centit is apadhat a Balaton és a Velencei-tó

Jelentősen párolognak a hazai tavak a kánikulában, de a Balaton és a Velencei-tó vízszintje is magasabb, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella hozzátette: utánpótlás csak a természetes vízgyűjtő területekről érkezhet, egyelőre azonban nem várható jelentősebb vízmennyiség.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×