eur:
396.48
usd:
370.37
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Nyitókép: BKK/Nyirő Simon

Ideiglenesre tervezték, mégis megmarad a Határ úti zebra

A gyalogátkelő népszerűvé vált a fővárosiak körében, mivel gyors és akadálymentes átkelést biztosít az Üllői úton. Így, még ha be is fejeződik az aluljáró felújítása, a zebra megmarad.

Megmarad a Határ úti aluljáró-felújítás idejére az Üllői úton kialakított gyalogos-átkelőhely - írja közleményében a BKK. A szakemberek úgy ütemezték a június 24-én, hétfőn kezdődő, és várhatóan július 28-ig tartó - a zebra véglegesítéséhez kapcsolódó - munkákat, hogy azok minél kisebb mértékben akadályozzák a közúti forgalmat, és főleg csúcsidőszakon kívül, valamint éjszakánként járjanak ideiglenes forgalmi változásokkal.

Az építkezés környezetében ilyenkor szükségszerűen sávlezárásra és 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra kell számítani, ezért a BKK kéri az arra közlekedők türelmét és fokozott figyelmét.

A kivitelezés idejére a gyalogátkelőt nem használhatják az arra járók, a végállomások között az aluljárón keresztül, az új lifteknek köszönhetően akadálymentesen közlekedhetnek.

Az Üllői úti gyalogátkelőt 2022 októberében létesítették, hogy a Határ úti aluljáró lépcsőfelújítása idejére azon keresztül, a felszínen legyen megközelíthető a metróhoz vezető aluljáró bejárata, valamint a Vak Bottyán utca irányából a buszvégállomás és a 42-es, illetve az 52-es villamos végállomása.

Az ideiglenesnek szánt zebrát nagyon kedvezően fogadták az arra közlekedők, mert a Fővárosi Önkormányzat gyalogosközlekedést segítő lépéseinek sorába illeszkedve

  • a mozgásukban korlátozottak, az idősek, a nagy csomaggal vagy babakocsival közlekedők is egyszerűbben, akadálymentesen kelhetnek át az Üllői úton;
  • gyorsabb és kényelmesebb összeköttetést biztosít a végállomások és a metróaluljáró között;
  • nem szükséges az aluljárón keresztül lépcsőzni vagy liftre várni.

A külsőbb kerületekben lévő jelzőlámpás csomópontoknak jelentős szerepük van a belsőbb városrészek gépjárműforgalmának szabályozásában, ezért a Határ úti csomópont és vele együtt a gyalogos-átkelőhely lámpás szabályozása nem kizárólag a csomópont szempontjából kulcsfontosságú - írja a közlekedési vállalat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×