eur:
396.04
usd:
368.48
bux:
69855.51
2024. június 19. szerda Gyárfás
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

A horgászok beállnak egy fontos kormányzati program mögé

A Gondosóra program népszerűsítése, az idősek életminőségének javítása és a róluk való gondoskodás érdekében együttműködési megállapodást kötött a program megvalósításáért felelős Kormányzati Szolgáltató Központ NKft. és a Magyar Országos Horgász Szövetség, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos kezdeményezésére.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: a Magyarország legnépszerűbb jelzőkészülékes szolgáltatása és az ország legnagyobb civil szervezete közti együttműködés új fejezetet nyithat a biztonság és a gondoskodás terén.

A megállapodás értelmében

a MOHOSZ népszerűsíti a Gondosóra programot a 65 év feletti horgászok számára és segíti regisztrációjukat.

A tájékoztatás szerint Gondosórára eddig 600 ezren regisztráltak, a jelzőeszköz sok esetben nyújtott már segítséget és mentett életet, így a gyakran órákig egyedül pecázó idősebb horgászoknak is növeli a biztonságát.

A miniszterelnöki főtanácsadó kezdeményezésére, a Gondosóra program és a MOHOSZ közt létrejött megállapodás a két szervezet kölcsönös kommunikációs együttműködését tűzte ki célul az idősek biztonságát szolgáló Gondosóra program népszerűsítése és a széleskörű társadalmi tájékoztatás érdekében.

A megállapodást a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, valamint Juhász Roland, a KSZK ügyvezetője és Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke írták alá.

A Magyarország legnépszerűbb jelzőkészülékes szolgáltatása és az ország legnagyobb civil szervezete - amely több mint 800 ezer horgászt számlál - közti megállapodás erős és előremutató szövetséget jelent az idősek biztonsága, életminőségük javítása és a róluk való gondoskodás érdekében - hangsúlyozták.

A kormány által indított ingyenes Gondosóra program célja, hogy a 65 év felettiek egy egyszerű jelzőeszközön keresztül egy gombnyomással jelezni tudják segítségkérésüket egy éjjel-nappal elérhető diszpécserszolgálat felé.

Az Európában egyedülálló és havidíjmentes programra már több mint 600 ezren regisztráltak. A Gondosóra amellett, hogy cseppálló, elesésérzékelővel és GPS-alapú helymeghatározóval van ellátva, így olyan esetben is életet mentett már, amikor a felhasználó horgászás közben a folyóba esett: az idős horgász a csuklóján hordott jelzőeszköz megnyomásával tudott segítséget kérni, és ennek köszönhetően találta meg a kiérkező katasztrófavédelem - ismertették.

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

Kemény Dénes a magyar válogatottról: egy pofon időnként jót tesz, de a németek ellen bravúr kellene

A házigazda játszott a legmeggyőzőbben a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, de a fokozódó elvárások mellett az egyre nagyobb nyomás még nekik is okozhat gondot – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a magyar játékosok tanultak az első meccsen elkövetett hibákból, és remélhetőleg jobban harapnak majd a németek ellen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Csúcsot döntött tegnap az S&P 500 és a Nasdaq, miután az amerikai gazdaság lassulására utaló kiskereskedelmi adatok érkeztek, ami az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. A jó hangulat mellett átrendeződés is történt a világ legértékesebb cégei között, hiszen az Nvidia megelőzte a Microsoftot, mint a világ legértékesebb tőzsdei cége. Ezek után az ázsiai tőzsdéken csak vegyes mozgásokat láttunk, és az európai piacokon is iránykereséssel indult a nap. A kereskedési volumen várhatóan alacsony marad a nap során, mivel az amerikai tőzsdéken ma nemzeti ünnep miatt nem lesz kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×