eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Viola Amherd svájci elnököt (b) a Karmelita kolostorban 2024. április 19-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Svájc államfőjét fogadta Orbán Viktor a Karmelitában

Viola Amherddel téma volt hazánk EU-elnöksége, az ukrajnai és a közel-keleti háborús helyzet és persze a két ország együttműködése is.

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Svájc örömmel tekint az uniós magyar soros elnökség elé, és kész a legszorosabb együttműködésre a fél éves közös munka során - mondta a svájci elnök. Tárgyaltak gazdasági kérdésekről is, majd a világban egyre súlyosabbá váló háborús konfliktusok ügyét tekintették át.

Orbán Viktor és Viola Amherd szerint az izraeli-palesztin feszültséget hűteni kell, és a deeszkaláció érdekében kell dolgozni.

A svájci elnök az ukrajnai háború kapcsán bemutatta a júniusban Svájcban megtartandó békekonferenciával kapcsolatos elképzeléseit.

Orbán Viktor elmondta: Magyarország minden békekezdeményezést támogat, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a béketárgyalásokat azonnali tűzszünetnek kell megelőznie.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×