eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A román légierő is az F-16-ost választotta. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Megkapják az amerikai F-16-osokat a törökök

Miután ratifikálták a svéd NATO-csatlakozást, teljesítik a követelésüket. Közben azért a görögök is kapnak vadászgépet - még modernebbet.

Az Egyesült Államok 23 milliárd dollárért ad el F-16-osokat Törökországnak. A Biden-kormány azután hagyta jóvá az ügyletet, hogy Törökország rábólintott Svédország NATO-csatlakozására.

Törökország 40 új F-16-ost kap az USA-tól, 79 meglévő gépére pedig fejlesztéseket vásárolt. A tranzakciót a Biden-kormány egészen addig nem hagyta jóvá, amíg Ankara nem ratifikálta Svédország NATO-csatlakozását – ez végül csütörtökön történt meg.

A Kongresszus 15 napon belül még megvétózhatja a döntést.

Az amerikai külügyminisztérium azt is bejelentették, hogy 8,6 milliárd dollárért 40 darab F-35 vadászgépet adnak el Görögországnak.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×