eur:
389.3
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter beszédet mond a Komárom-Esztergom vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara felújított térségi irodájának átadásán Esztergomban 2023. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Az érkező európai uniós forrásokról is beszélt Navracsics Tibor

Bár eddig is jó együttműködés jellemezte az önkormányzati világot és a területi államigazgatást, ezt a jövőben még fokozottabbá kell tennünk - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter hétfőn Miskolcon, országjárásának Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei állomásán.

Hozzátette, a megnyíló és az országba érkező európai uniós forrásoknak a területfejlesztési politika szolgálatába állításával a két területileg legfontosabb szereplőnek, a vármegyei önkormányzatnak és a kormányhivataloknak "tökéletesen kell együttműködniük".

Navracsics Tibor azt mondta, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében eddig is kiváló volt az együttműködés a két szereplő között, az eddigi eredményeket áttekintve a régió a "legnagyszerűbb fejlődést felmutatni tudó vármegyék közé tartozik".

Navracsics Tibor elmondta, az alapítványi egyetemek hallgatóinak és kutatóinak az Erasmus és a Horizont Európa oktatási-mobilitási és kutatási programokból való kizárása miatt arra kérte Miskolc polgármesterét: a Miskolci Egyetem kuratóriumi bizottságának tagjaként

"brüsszeli kapcsolatai révén mutasson rá és bizonyítsa be, hogy nem politikai diszkrimináció alapján működnek az alapítványi egyetemek".

"Párton kívüli polgármesterként tagja az egyetem kuratóriumának, saját személyével tudja bizonyítani, hogy itt tudománypolitikai kérdésekről és nem pedig pártpolitikai kérdésekről van szó" - fűzte hozzá a miniszter.

A sajtótájékoztatón Bánné Gál Boglárka, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, a múlt év végéig az előző fejlesztési időszakot figyelembe véve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) köszönhetően 133 milliárd forintból fejleszthettek a vármegyében.

A TOP Plusz esetében a fejlesztésre fordítható összeg a 2021-2027-es fejlesztési időszakra több mint 150 milliárd forint - tette hozzá.

Alakszai Zoltán főispán az eseményen arról beszélt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatalban évente 2,2 millió hatósági ügyben dönt a mintegy 2600 kormánytisztviselő. A főispán hangsúlyozta, a kormányhivatal meg fog felelni Navracsics Tibor idei elvárásának, amely szerint ki kell teljesíteni az együttműködéseket területi szinten a közjó szolgálatában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×