eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Ungár Péter, a Lehet Más a Politika (LMP) frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

VItézy Dávid akár az LMP főpolgármester-jelöltje is lehet, ezt Ungár Péter is alátámaszotta

Az LMP társelnöke eddig annyit árult el, hogy folynak a tárgyalások a korábbi közlekedési államtitkárral.

Ungár Péter gyakorlatilag megerősítette, hogy tárgyalnak Vitézy Dáviddal a főpolgármester-jelöltségről, vagyis egyelőre korántsem biztos, hogy az LMP Karácsony Gergelyt támogatja majd a jövő évi önkormányzati választáson - írja a Magyar Hang.

"Beszélgetünk Vitézy Dáviddal, de ezek a beszélgetések még nincsenek olyan halmazállapotban, hogy érdemileg nyilatkozzak róla. Vitézy Dávidot egyébként egy nagyon értelmes embernek tartom" - jelentette ki a portál Kompország című műsorában az LMP társelnöke.

Azt is megemlítette, örülne, ha Karácsony Gergely valós magyarázatot adna a „varázsdobozba” került adományokra. Úgy véli,

Karácsony Gergely főpolgármestersége idején történtek pozitív dolgok, ilyen például a Lánchíd autómentesítése, de voltak hiányosságok is, ezeket kell mérlegre tenni.

A HVG november elején írt arról, hogy értesüléseik szerint az LMP Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkárt indíthatja főpolgármester-jelöltként Karácsony Gergely ellen a jövő nyári önkormányzati választáson. A lap egy neve elhallgatását kérő, prominens ellenzéki forrásra hivatkozva állította mindezt, de hivatalosan még nem erősítették meg. Közben a Momentum ma délelőtt bejelentette, hogy ők Karácsonyt támogatják jövőre - írja a portál.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Szakértő: van, ami sokkal fontosabb, mint a mielőbbi kibocsátáscsökkentés

Az Európai Unió országai tudatosan törekednek arra, hogy féken tartsák a klímaváltozást okozó káros anyagok kibocsátását. Magyarország kibocsátását a globális skálán még statisztikailag is nehéz kimutatni, mégis komoly erőfeszítéseket tesz a klímasemlegesség eléréséért. Zay Balázzsal, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatójával beszélgettünk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×