eur:
389.16
usd:
362.11
bux:
68510.26
2024. május 8. szerda Mihály
Nyitókép: Budapest Airport

Jótékonysági futás - milliókat továbbított a "Ments Életet"-nek és a "SUHANj!"-nak a Budapest Airport

Szeptemberben rendezték meg a Budapest Airport éves jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt. Az immár 11. alkalommal létrejött sportesemény töretlen népszerűségét mutatja, hogy a nevezési díjakból és a verseny hivatalos pólóinak árából befolyt összeg meghaladja a 18 millió forintot, amelyet a vállalat egyenlően osztott el a beteg gyerekek gyógyulását segítő Ments Életet Alapítvány és a sérült sportolókat támogató SUHANJ! Alapítvány között.

1060 sportoló látogatott el a tizenegyedik repülőtéri futóversenyre, a Runway Runra, amelyen a versenyzők a repülőtér lezárt I. futópályáján állhattak rajthoz és - a tavalyi nagy sikerre való tekintettel - a naplemente fényeiben futhatták le a kitűzött távot. Az érdeklődőknek lehetőségük volt a rajtcsomagban kapott futófelső mellett az elmúlt évek hivatalos pólóit is megvásárolni, így a nevezési díjon felül is támogathatták a kiválasztott alapítványokat. Ezekből az összegekből gyűlt össze az az összesen 14 842 926 forint és 9260 euró, amelyből a Budapest Airport a Ments Életet Alapítvány és a SUHANJ! Alapítvány számára egyenként 7 421 463 Forintot és 4 630 eurót, összesen tehát több mint 18 millió forintot adott át. Ezzel a jótékonysági futóversenyből összegyűlt adományok összege 11 év alatt átlépte a 100 millió forintot - közölte az Infostarttal a Budapest Airport.

A Ments Életet Alapítvány a súlyos, életet veszélyeztető betegségben szenvedő gyerekek álmait váltja valóra, ezzel is támogatva gyógyulásukat. A Runway Run bevételeit az alapítvány elsősorban három fő programja finanszírozására fordítja: az Álomiskola a kezelések után a mindennapi életbe visszatérő gyermekek integrációját támogatja iskolai, edukációs programokon keresztül, az Álomkommandó a súlyos betegségből gyógyuló gyermekek családjainak nyújt segítséget, míg az Álomvarázslók csapata életet veszélyeztető betegséggel élő gyerekek titkos vágyait, álmait valósítja meg.

A SUHANJ! Alapítvány - amely kilenc éve tartozik a Budapest Airport által támogatott szervezetek körébe - az adományt egyebek mellett a sérült emberek sportolását támogató eszközökre, például kézi hajtású biciklikre, futókocsikra, és az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára fenntartott integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja.

„Mint minden nagyvállalat, a Budapest Airport is felelősséggel tartozik a társadalmilag fontos ügyekért. A hazai gazdaság meghatározó szereplőiként fontosnak tartjuk, hogy támogassunk olyan kezdeményezéseket, szervezeteket, amelyek a valamilyen szempontból hátrányt szenvedő embertársainkon segítenek” – mondta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese. Kiemelte: „a Runway Run amellett, hogy a közös futás örömét teremti meg a repülőtéri futópályán, egy jótékonysági esemény is egyben, hiszen minden rajthoz álló futó közös cél érdekében teljesíti a távot. Büszke vagyok a repülőtéri közösségre, amiért már tizenegyedik éve bizonyította az összefogásban rejlő erőt”.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×