eur:
388.96
usd:
363.46
bux:
68125.38
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: police.hu

Szakértő: a bírságolással a gazdagok sportja marad a gyorshajtás

A szakjogász drasztikusabb módszereket sürget az ámokfutók ellen.

Amint az Infostart is megírta, a rendőrök a 61-es főúton mozgó ellenőrzést hajtottak végre, amikor egy autó 193 km/órás sebességgel elhajtott a szolgálati gépjármű mellett. A gyorshajtót megállították, és azt mondta, egy megbeszélésre siet, majd elővette a bankkártyáját, kifizette a csaknem 260 ezres bírságot

Az eset nyomán az ATV-ben egy gépjármű-szakoktató azt mondta, valamilyen gátat kellene szabni az ámokfutásszerű közlekedésnek, mert mindenki siet és nem veszi figyelembe a szabályokat.

Nagy László közlekedési szakjogász szerint a tehetősebb autósok kifizetik a bírságot és száguldoznak tovább. Őket csak a vezetéstől való eltiltás vagy a még drasztikusabb módszer, a gépjármű elkobzása fékezné meg az ámokfutástól, de amíg létezik a közigazgatási bírság, ahol a tulajdonost és nem a sofőrt bírságolják, addig a gazdagok sportja marad a gyorshajtás.

Szeptember elején 30 százalékkal emelkedtek a bírságok, így ha valakit rajtakapnak a száguldozáson, legalább 39 ezer forintot és legfeljebb 390 ezer forintot kell fizetnie.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×