eur:
380.26
usd:
351.57
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Nyitókép: police.hu

Szakértő: a bírságolással a gazdagok sportja marad a gyorshajtás

A szakjogász drasztikusabb módszereket sürget az ámokfutók ellen.

Amint az Infostart is megírta, a rendőrök a 61-es főúton mozgó ellenőrzést hajtottak végre, amikor egy autó 193 km/órás sebességgel elhajtott a szolgálati gépjármű mellett. A gyorshajtót megállították, és azt mondta, egy megbeszélésre siet, majd elővette a bankkártyáját, kifizette a csaknem 260 ezres bírságot

Az eset nyomán az ATV-ben egy gépjármű-szakoktató azt mondta, valamilyen gátat kellene szabni az ámokfutásszerű közlekedésnek, mert mindenki siet és nem veszi figyelembe a szabályokat.

Nagy László közlekedési szakjogász szerint a tehetősebb autósok kifizetik a bírságot és száguldoznak tovább. Őket csak a vezetéstől való eltiltás vagy a még drasztikusabb módszer, a gépjármű elkobzása fékezné meg az ámokfutástól, de amíg létezik a közigazgatási bírság, ahol a tulajdonost és nem a sofőrt bírságolják, addig a gazdagok sportja marad a gyorshajtás.

Szeptember elején 30 százalékkal emelkedtek a bírságok, így ha valakit rajtakapnak a száguldozáson, legalább 39 ezer forintot és legfeljebb 390 ezer forintot kell fizetnie.

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×