eur:
381.24
usd:
354.29
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

"Nekem ő vele, ebben az értelemben, nincsen dolgom" - Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorról és Karácsony Gergelyről

Hozzánk közel álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után - jelentette ki Gyurcsány Ferenc egy tévéinterjúban a 2024-es önkormányzati vlálasztásról.

A Demokratikus Koalícióban még nincs napirenden a főpolgármester-választás kérdése – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A DK elnöke szerint azonban még nagyon messze a 2024-es júniusi önkormányzati és európai parlamenti választás.

Kérdésre válaszolva, hogy kérnek-e valamit azért, hogy Karácsony Gergely mellé álljanak, azt felelte, hogy „nem ilyen típusú alku kérdése ez” - idézte a DK elnökét a 24.hu a műsor alapján.

Azt gondolom, hogy a hozzánk közel álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után is - mondta, de ennél konkrétabban nem volt hajlandó fogalmazni. Azt azért megjegyezte, hogy napi kapcsolatban áll a főpolgármesterrel.

Úgy fogalmazott:

"hozzánk közeli álló világ fogja vezetni Budapestet a jövő évi választások után is".

Karácsony Gergely támogatása pedig nem személyi kérdés. Először tudni kell, hogy mit tudnak hozzátenni Budapesthez, és ezután történhet meg a felkérés a főváros vezetésére. Úgy is fogalmazott ebben a szövegkörnyezetben, hogy "nem fogunk csalódást okozni Budapestnek".

Az interjú elején, kérdésre válaszolva, pár szót szólt Orbán Viktorról, de akkor (később igen) nem mondta ki a nevét. Annyit engedett meg magának, hogy a hétfői parlamenti vitanapon "a kormányfő nem volt nagyon támadó, ez kétségtelen". Majd még azt tette hozzá, értelmezve a politikai ellenfele visszafogottnak tűnő hangvételét: "ő vele, ebben az értelemben, nincsen dolgom".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×