eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
deer crosses a country road
Nyitókép: Marcus Millo/Getty Images

Váratlan balesetveszélyre figyelmeztet a rendőrség a Balatonnál

Augusztusban zajlik az őzek násza, ezért fokozott figyelemmel kell közlekedni az utakon.

A Balaton körüli főutak egyes szakaszain sok a vadbaleset, mert ebben az időszakban sokkal óvatlanabbak az állatok, így megnő a balesetveszély. A szakemberek szerint ilyenkor az autókra szerelhető vadriasztóra sem reagálnak az állatok – derül ki a Keszthelyi TV híradásából.

A párzási időszakban az állatok a szokásosnál aktívabbak, ilyenkor csak a kiválasztott párjukra figyelnek az őzek, valamint a vetélytársak elűzésére. Emiatt azonban a mozgásuk kiszámíthatatlanná válik és a veszélyérzetük is csökken. Az óvatlanság miatt sok esetben, akár napközben is kifuthatnak az utakra. Fontos, hogy nemcsak azokon a helyeken fordulhatnak elő nagyobb valószínűséggel az állatok, ahol tábla is jelzi, szinte bárhol előbukkanhatnak.

A veszélyeztetett útszakaszok közé tartozik a 71-es főút úsztató majori része,

Zalaszentgrót környéke, valamint Balatongyörök és Vonyarcvashegy közötti szakasz, itt gyakori a vadelütés a rendőrség szerint is. A kiemelten veszélyes területek elsősorban az erdős és a kukoricás részek.

Ha vaddal ütközik az autós, feltétlenül értesíteni kell a rendőrséget, mivel a vadelütés közúti balesetnek minősül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×