eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Korán reggel úsztak el a Bahart-hajók Budapestnél - exkluzív felvételek

Reggel fél 7 körül érték el Budapestet azok a Bahart-hajók, amelyek úton vannak a Balatonra.

A Margit hídnál készültek reggel 7 óra előtt azok a fotók, amelyeken az 4 hajó látható, amelyek hamarosan a Balatonon teljesítenek szolgálatot. Tegnap indultak el Komáromból, hogy több mint 250 kilométeres út után a Balatonra kerüljenek.

Ehhez az is kellett, hogy szombat óta intenzíven engedjék a Balaton vízét a Sió-csatornába. A katamaránok és kompok ugyanis a Dunától még 120 kilométeres utat kell megtegyenek a "magyar tengerig".

fotó: Infostart
fotó: Infostart

A balatoni vízállásról és a Sió-csatorna újbóli hajózhatóságáról az elsők között számoltunk be megemlítve azt is, hogy sokan aggódnak a Balatonért, hogy túlságosan sok vizet veszít majd a a hajózás érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Rossz hírt kaptak az ukránok, ettől félnek most leginkább - Háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy hiány van a Boeing által gyártott kereső berendezésekből, ezért akadályokba ütközik az a terv Japánban, hogy a Patriot légvédelmi rakéták gyártását ott felpörgessék, és ezzel a globális rakétagyártás fokozásához is hozzá tudjanak járulni a szigetországban, ez pedig rossz hír Ukrajna számára. Eközben az ukrán emberek még a katonai támadásoknál is jobban aggódnak amiatt, hogy az orosz támadások miatt kialakult áramválság közepette mi vár rájuk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 21. 14:53
×
×
×
×