eur:
389.55
usd:
357.83
bux:
73282.13
2024. július 22. hétfő Magdolna
Nyitókép: Bahart

Újabb képeken a Bahart Balaton felé igyekvő új flottája

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, a szerda délelőtt Komáromból elindult 7 hajóból álló, kötelékbe kapcsolt konvoj a csütörtök reggeli órákban a Duna budapesti szakaszán haladt keresztül. A tervek szerint a hajók a nap végére érkeznek meg a Sió-csatorna torkolatához, a keselyűsi zsiliphez.

A flottához időközben csatlakoznak a Sió-csatornán történő szállításban közreműködő dunai hajók. A konvoj megbontása után a hajók átzsilipelnek a Sió-csatornára és onnan folytatják 121 kilométeres útjukat a Balaton felé. A csatornán az új hajók már egyesével, vontató- és tolóhajók segítségével fognak tovább haladni, ami összességében közel 20 járműves álló flottát jelent – olvasható a Balatoni Hajózási Zrt. közleményében.

Bahart
Bahart

A Bahart emlékeztet, hogy a rendszerváltás óta nem érkezett új komp és katamarán a Balatonra. A korszerű és kényelmes hajók nemcsak turisztikai szempontból jelentősek, hanem a helyi közlekedésben is fontos szerepet játszanak majd. Segítségükkel a balatoni lakosok is könnyebben közlekedhetnek a két part között.

A két új komp a Szántód és Tihany nevet kapja, a két új katamarán pedig Balaton és Tomaj néven fog forgalomba állni.

Bahart
Bahart

A Balatoni Hajózási Zrt. a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével építtetett két új személyhajója és két kompja a komáromi hajógyárban készült el 2021-ben. Az új hajók vízre bocsátása és üzempróbája a hajógyárban megtörtént és szállításra előkészített állapotban várták, hogy a Balaton vízállása, valamint az időjárás lehetővé tegye a vízi szállítást.

Idén a Balaton elérte a 120 cm-es szabályozási szintet, sőt meg is haladta azt, így a szállító hajók elindulhattak. Az összetett logisztikai feladatban a komáromi hajógyár, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és Kirendeltségei, valamint a Bahart munkatársai vesznek részt.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, hogy Amerikában legutóbb a XIX. században volt olyan, hogy egy elnök valamiképpen elvesztette pártja támogatását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×