eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Bahart

Újabb képeken a Bahart Balaton felé igyekvő új flottája

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, a szerda délelőtt Komáromból elindult 7 hajóból álló, kötelékbe kapcsolt konvoj a csütörtök reggeli órákban a Duna budapesti szakaszán haladt keresztül. A tervek szerint a hajók a nap végére érkeznek meg a Sió-csatorna torkolatához, a keselyűsi zsiliphez.

A flottához időközben csatlakoznak a Sió-csatornán történő szállításban közreműködő dunai hajók. A konvoj megbontása után a hajók átzsilipelnek a Sió-csatornára és onnan folytatják 121 kilométeres útjukat a Balaton felé. A csatornán az új hajók már egyesével, vontató- és tolóhajók segítségével fognak tovább haladni, ami összességében közel 20 járműves álló flottát jelent – olvasható a Balatoni Hajózási Zrt. közleményében.

Bahart
Bahart

A Bahart emlékeztet, hogy a rendszerváltás óta nem érkezett új komp és katamarán a Balatonra. A korszerű és kényelmes hajók nemcsak turisztikai szempontból jelentősek, hanem a helyi közlekedésben is fontos szerepet játszanak majd. Segítségükkel a balatoni lakosok is könnyebben közlekedhetnek a két part között.

A két új komp a Szántód és Tihany nevet kapja, a két új katamarán pedig Balaton és Tomaj néven fog forgalomba állni.

Bahart
Bahart

A Balatoni Hajózási Zrt. a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével építtetett két új személyhajója és két kompja a komáromi hajógyárban készült el 2021-ben. Az új hajók vízre bocsátása és üzempróbája a hajógyárban megtörtént és szállításra előkészített állapotban várták, hogy a Balaton vízállása, valamint az időjárás lehetővé tegye a vízi szállítást.

Idén a Balaton elérte a 120 cm-es szabályozási szintet, sőt meg is haladta azt, így a szállító hajók elindulhattak. Az összetett logisztikai feladatban a komáromi hajógyár, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és Kirendeltségei, valamint a Bahart munkatársai vesznek részt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×