eur:
389.14
usd:
368.12
bux:
55892.12
2023. szeptember 29. péntek Mihály
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Nem hiszünk a szemünknek, csúcson a Balaton

Az idei csúcsmagasságát érte el a Balaton vízszintje.

Ahogy azt sejteni lehetett, a keddi felhőszakadások megtették hatásukat a magyar tengernél is.

Megszülettet az idei vízállási csúcs.

118 centire emelkedett a Balaton vízszintje.

Ahogy arról a Infostarton is beszámoltunk Balatonlelle felső mérőállomáson 62,6 milliméter eső esett, míg Siófokon 35,5 milliméter eső esett hat óra alatt. Ez utóbbi azt jelentheti, hogy bár a tó az elmúlt két három napban már apadni kezdett, újra emelkedni fog a vízszint, így akár új idei csúcsot is elérhet - jósoltuk hajnalban. Nos, ez bekövetkezett.

A szakemberek egyébként a 120 centis vízállást tartják optimálisnak, de ők is csak reménykedtek abban, hogy ezt májusra eléri a tó.

Az, hogy júniusban közelíti meg, mindenképpen meglepetés. Arról már nem is beszélve, hogy a mai napra további esőket jósolnak, és a tapasztalatok szerint a vízszintemelkedéshez a csapadék után még 1-2 nap mindenképpen szükséges, hiszen addigra folynak be a Balatonba a kisebb nagyobb vizek, mint például a Zala folyó.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×