eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentruma 2023. április 25-én. A centrumot 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Máris gondok vannak a felújított Keletiben

A május 1-jén átadott vadonatúj utascentrum mindkét új mozgólépcsője leállt.

A MÁV a Telex megkeresésére azt válaszolta, hogy az utóbbi napokban többször érkezett jelzés a Keleti utascentrumban található mozgólépcsők hibáiról a vasúttársasághoz. A kivitelezőt a MÁV azonnal ezért azonnal felszólította a garanciális javítások gyors elvégzésére. A keddi napon vizsgálatot rendeltek el a kivitelezéssel kapcsolatban – közölte a vasúttársaság.

A Keleti pályaudvar felújítása 2021 tavaszán kezdődött el. A korábbi állapotokhoz képest nagyot fejlődött az ügyfélfogadó és a hozzá tartozó 11 pénztár. A cég közleménye szerint a vágánycsarnokba vezető, felújított főlépcső két oldalán két mozgólépcsőt építettek, ezenkívül két új lift is kényelmes és biztonságos közlekedési lehetőséget nyújt mindenki számára. Az átutazók, illetve a turisták számára 111 különböző méretű rekeszből, szekrényből álló csomagmegőrzőt helyeztek el az utascentrumban a jegypénztárakon kívüli területen. 15 új jegykiadó automatát is telepítettek, így összesen 26 automata üzemel a Keletiben.

A vasúttársaság szakemberei által tervezett és saját beruházásban átépített, összesen több mint 1540 négyzetméteres szolgáltatói terület kivitelezésére 1,9 milliárd forintot költöttek. Az átépítés hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával történt – emlékezet a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×