eur:
390.62
usd:
363.98
bux:
68177.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
A budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentruma 2023. április 25-én. A centrumot 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ezt érdemes megnézni, kellemes változás a Keleti pályaudvarnál – fotók

A budapesti Keleti Pályaudvar utascentrumát 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.

A hivatalos átadón bemutatták, hogy korszerű jegyértékesítés, mosdók, az aluljáróból akadálymentesen megközelíthető peronok jellemzik a Keleti új utascentrumát.

A Magyar Vasút szakportál érzékletes beszámolója szerint "az elődök a Keleti pályaudvar csarnokának megközelítését az utcaszintről, néhány lépcsőn fellépve képzelték el. Ma már az évi 12 millió utas többsége máshogy érkezik, a metrókkal vagy egyéb közlekedési eszközzel az aluljárón át. Számukra a lépcső két mozgólépcsővel és két lifttel egészült ki, azaz

megvalósul a vonatok akadálymentes megközelítése is.

A lépcsőktől, liftektől balra 270 négyzetméterre bővítve és korszerűsítve újult meg a mosdó vandálbiztos szaniterekkel, zuhanyzókkal, akadálymentes és családi (pelenkázós) vécékkel és átmeneti csomagmegőrzőkkel. A mosdó mellett kapott helyet a tartós megőrzést szolgáló 111 csomagautomata, valamint 15 jegykiadó.

Budapest, 2023. április 25.
Jegypénztárak a budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentrumában 2023. április 25-én. A centrumot 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2023. április 25. Jegypénztárak a budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentrumában 2023. április 25-én. A centrumot 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg. MTI/Máthé Zoltán

A másik oldal az üvegburkolatú ügyintéző téré, ahol a tágas, 285 négyzetméteres területen tizenegy pult várja az ügyfeleket, akár bel- vagy külföldi menetjegyet vesznek, információt kérnek, panaszt, visszatérítést intéznek. Ezt a területet burkolja a már említett üvegtető, így természetes megvilágításhoz is jut.

Budapest, 2023. április 25.
A budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentrumának üvegteteje 2023. április 25-én. A centrumot 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg.
MTI/Máthé Zoltán
A budapesti Keleti pályaudvar akadálymentes utascentrumának üvegteteje 2023. április 25-én. A centrumot 1,9 milliárd forintból újították fel, a beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósult meg. MTI/Máthé Zoltán

Az új utascentrum május első hetétől minden nap hajnali fél öttől éjjel fél egyig lesz nyitva. A beruházás összesen 1,9 milliárd forintba került európai uniós támogatással. Összesen 1542 négyzetméter épült át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×