eur:
389.71
usd:
364.93
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: BKK

Kicsit másképp lesz ezúttal a pesti rakpartnyitás – térképek

A Tour de Hongrie kerékpárverseny ideje alatt, vasárnap rövidebb szakaszon, az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utcai lehajtó) között lesz bejárható a pesti alsó rakpart – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Közleményük szerint szombaton és vasárnap ismét megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni.

Vasárnap 9 és 16 óra között lesz a Tour de Hongrie kerékpárverseny, amelynek útvonala – a Margit híd és az Eötvös tér között – érinti a rakpartnyitás helyszínét, amely így a verseny ideje alatt az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utcai lehajtó) között lesz bejárható.

A BKK kéri a kilátogatókat, hogy vegyék figyelembe a szervezők kéréseit, figyeljenek a saját maguk és mások testi épségére.

Közölték, a Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét.

Teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, emiatt a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, erre a kihelyezett tájékoztatók is figyelmeztetnek – olvasható a kommünikében.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×