eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Magyar Honvédség tűzszerészei által ezen a napon szállítható állapotba helyezett, a hónap elején talált második világháborús, 250 kilogrammos brit légibomba a Vas megyei Bük külterületén 2020. június 15-én. A tűzszerészek a bombát a helyszínen hatástalanították, majd megsemmisítésre elszállították.
Nyitókép: Varga György

Bombát találtak Debrecennél

Második világháborús szovjet légibombát találtak Debrecenben, a Tímár és a Varga utca kereszteződésében, a hatástalanítás idejére a Tímár utca százméteres szakaszát lezárja a rendőrség.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta: a Tímár és a Varga utca kereszteződésénél építési munkák során bukkantak a robbanótestre.

A tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy egy száz kilogrammos, második világháborús, éles gyújtószerkezetű szovjet légibomba került elő.

Hozzátette: ahhoz, hogy a robbanótestet elszállíthassák, a helyszínen hatástalanítani kell. Ennek idejére a rendőrök a Tímár utca százméteres szakaszát lezárja a rendőrség, az intézkedés miatt három családi házat kell kiüríteni.

Fotónk illusztráció, egy másik bomba semlegesítésekor készült.

Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×