INFORÁDIÓ
2023. május 29. hétfő
Magdolna

orbán viktor

müller cecília

tisztifőorvos

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán 2021. február 4-én. Harminckét magyarországi borász 1200 palack bort, kilenc cukrász pedig mintegy 600 csomag süteményt ajánlott fel az NNK dolgozóinak munkájuk elismeréseként.

Különleges jogkörrel ruházták fel Müller Cecíliát

Infostart

A rendelet már hatályba is lépett.

Egy, a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendelet megváltoztatja az egészségügyi szolgáltatás gyakorlásának általános feltételeit, valamint a működésengedélyezési eljárást, amivel egy 2003 óta fennálló határozat módosult. A kormány rendelete a következő bekezdéssel egészült ki:

„(2a) A (2) bekezdés b) pontjától eltérően az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató részére az országos tiszti főorvos adja ki a működési engedélyt abban az esetben, ha a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátásról az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6/A. §-a értelmében az állami mentőszolgálat gondoskodik.”

Ez lényegében annyit tesz, hogy a járási hivatalok helyett Müller Cecíliához került át a jogkör március 31-től – írja az Index.

A rendelet továbbá kiegészül azzal, hogy a járási hivataloknak a hatálybalépéstől számított nyolc napon belül át kell tenniük a folyamatban lévő ügyeket az országos tisztifőorvoshoz. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint az egészségügyi szolgálati jogviszony létesítése előtt mostantól előzetes engedélyt kell adnia az Országos Kórházi Főigazgatóságnak a koraszülöttmentés és -szállításra, valamint a dialízisellátásra is.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018