eur:
394.3
usd:
370.37
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Police.hu

Ilyen rendőri ellenőrzést ritkán kapnak az autósok – képek

A légtérből irányították a gépkocsizó egységek földi ellenőrző munkáját az M5-ös sztrádán a parancsnokok.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban a sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

A csütörtökön végrehajtott komplex akció során hatvanöt külföldi és két magyar állampolgárságú sofőr szegte meg a nehéz tehergépjárművel történő előzés szabályait – írja a Police.hu. Több olyan sofőr is akadt, aki a folyamatos kampányok ellenére nem használta a biztonsági övet vezetés közben.

Összességében a rendőrök 71 esetben másfél millió forintot meghaladó bírságot szabtak ki a szabálytalankodókkal szemben. A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok megfizetésére a helyszínen is lehetőség volt POS terminál segítségével; huszonhatan éltek is az azonnali fizetés lehetőségével.

Police.hu
Police.hu

A légtérből végrehajtott forgalomellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát: az akció ideje alatt negyvennyolc sofőrrel szemben a légtérből leadott jelzés alapján kezdeményezték a rendőri intézkedést – teszik hozzá.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán a közlekedésbiztonság javítása érdekében a jövőben is folytatódnak a hasonló akciók. A rendőrség arra kéri az autópályán közlekedőket, hogy a saját és mások biztonsága érdekében minden esetben tartsák be a sztrádákra vonatkozó különleges szabályokat is.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×