INFORÁDIÓ
2023. március 28. kedd
Gedeon, Johanna

helikopter

rendőrség

autópálya

készenléti rendőrség

Ilyen rendőri ellenőrzést ritkán kapnak az autósok – képek

Ilyen rendőri ellenőrzést ritkán kapnak az autósok – képek

Infostart

A légtérből irányították a gépkocsizó egységek földi ellenőrző munkáját az M5-ös sztrádán a parancsnokok.

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban a sztráda leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

A csütörtökön végrehajtott komplex akció során hatvanöt külföldi és két magyar állampolgárságú sofőr szegte meg a nehéz tehergépjárművel történő előzés szabályait – írja a Police.hu. Több olyan sofőr is akadt, aki a folyamatos kampányok ellenére nem használta a biztonsági övet vezetés közben.

Összességében a rendőrök 71 esetben másfél millió forintot meghaladó bírságot szabtak ki a szabálytalankodókkal szemben. A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok megfizetésére a helyszínen is lehetőség volt POS terminál segítségével; huszonhatan éltek is az azonnali fizetés lehetőségével.

Police.hu
Police.hu

A légtérből végrehajtott forgalomellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát: az akció ideje alatt negyvennyolc sofőrrel szemben a légtérből leadott jelzés alapján kezdeményezték a rendőri intézkedést – teszik hozzá.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán a közlekedésbiztonság javítása érdekében a jövőben is folytatódnak a hasonló akciók. A rendőrség arra kéri az autópályán közlekedőket, hogy a saját és mások biztonsága érdekében minden esetben tartsák be a sztrádákra vonatkozó különleges szabályokat is.

Nyitókép: Police.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018