eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Close-up of a surgical tray.
Nyitókép: francisblack/Getty Images

Orvosok ezrei jelezték belépési szándékukat az „új” kamarába

A MOK-alelnök szerint egy 5-10 ezer fős erős, összetartó kamara is lehet ütőképes.

Egy nap alatt már közel 5 ezren jelezték belépési szándékukat az „új” orvosi kamarába, mondta Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) alelnöke a MedicalOnline-nak. A kamara csütörtök délelőtt még 2500 csatlakozóról számolt be.

Az alelnök nemmel felelt arra a kérdésre, kivégezték-e a kamarát, mert szerinte „egy 5-10 ezer fős erős, összetartó kamara is lehet ütőképes, ráadásul az elmúlt két nap eseményei biztatóak”.

„Nyugdíjas, már nem aktív kollégák kérik a felvételüket, külföldön dolgozó magyar orvosok csatlakoznának támogatóként, és még volt/leendő betegeinktől is érkezett felajánlás önzetlen segítésre” – idézi a 24.hu Álmos Péter szavait.

Jelezte azt is, hogy folytatni fogják az önként vállalt túlmunkaszerződések letétbe helyezését, amit szerinte

ha csak néhány ezren megtesznek, az „több mint elég”.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Orvosi Kamara kötelező tagságának megszüntetéséről szóló törvénymódosítást hétfőn nyújtották be az Országgyűlésben, kedden el is fogadták, szerdán pedig ki is hirdették a törvényt.

A Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára közlése szerint a MOK folytathatja tevékenységét az új jogszabályi környezetben is.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×