eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Lénárd Rita: a Magyar Orvosi Kamara ki akar lépni a politikai mezőből

Folytatják a tevékenységüket, erős szervezetet építenek – jelentette ki a szervezet alelnöke az után, hogy a parlament kedden eltörölte az orvosok kötelező kamarai tagságát.

Egy új, más formában fog a továbbiakban működni a Magyar Orvosi Kamara – jelentette ki az InfoRádióban Lénárd Rita. Mostantól az orvosok önkéntes döntése az, hogy csatlakoznak-e a kamarához, ennek ellenére erős szervezetet akarnak építeni, és folytatják a megkezdett munkát – a MOK alelnöke szerint ez a legfontosabb üzenet, amit minden tagnak közvetíteni szeretnének.

"A kötelezővé tétel elvételével a tagokon múlik, hogy kívánnak-e részt venni az egészségügyi folyamatok szervezésében, megalkotásában, hallatni akarják-e a hangjukat, avagy elszenvedik azt, amit az adott helyzet hoz a számukra.

Az egészségügyről alkotott véleményt velünk, orvosokkal közösen, a betegágy mellől kell kialakítani,

a törvényeket is a szakma megkérdezésével kell hozni, akkor lesz működőképes" – mondta Lénárd Rita, és azt is jelezte, ahogy eddig, a jövőben is véleményezni fognak minden, az egészségügyet érintő változtatási tervet.

"Erősek vagyunk és szervezzük a tagságot, buzdítjuk őket, hogy maradjanak a most már önkéntes kamarában.

Ki akarunk lépni ebből a politikai mezőből, mert ennek semmi értelme és haszna nincs az egészségügy és a betegek számára"

– mondta az alelnök, és arra buzdította az orvosokat, hogy tartsanak velük, maradjanak együtt és legyenek aktív szereplői az egészségügy alakításának.

Lénárd Rita úgy tájékoztatott, hogy az első jelzések szerint az orvosok erősen motiváltak a kamarában maradásra, például Heves megyében már kedd délután az összes tag több mint tizede beadta az igényét.

"Nagyon bízom abban, hogy a kollégák egészen pontosan látják, hogy ebben a helyzetben egyetlen lehetőségük van, ha ezt a csapatot egyben tartják és tevékenyen részt vesznek a továbbiakban is a kamarai munkában" – jelentette ki a MOK alelnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×