eur:
394.52
usd:
369.69
bux:
65160.61
2024. április 19. péntek Emma
Budapest, 2020. július 26. A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlőrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ideiglenes fiókbezárások és csoportos létszámleépítés a Magyar Postánál

Ideiglenesen 366 posta működését szünetelteti 210 településen a Magyar Posta november 12-től az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében. A társaság bejelentett egy 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítést is. A részletekről Simon Csillát, a Magyar Posta megbízott vezérigazgatóját kérdeztük.

Simon Csilla megbízott vezérigazgató elmondása szerint a Magyar Posta sem kivétel azon vállalatok sorában, amely energiatakarékossági intézkedések bevezetésére kényszerül: több mint 20 milliárd forint többletköltséget jelent az energiaár-változás.

Ezért került sor a mostani bejelentésre:

november 12-től 210 település 336 postája működését szüneteltetik ideiglenesen.

A döntés mintegy 740 dolgozót érint, akiknek munkalehetőséget ajánlanak a környező postákon, de közülük nem bocsátanak el egyet sem – tette hozzá.

A szüneteltetés jellemzően gázfűtéssel rendelkező kisforgalmú postahelyeket érint, ahol a lakosság kevésbé vette igénye a szolgáltatásokat, olyan postát viszont nem, ahol kézbesítés történik, tehát a kézbesítési hálózat változatlanul működni fog – emelte ki a megbízott vezérigazgató.

Azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Posta hogyan fogja ezután ellátni az érintett területeken a szolgáltatásokat, Simon Csilla azt mondta: azokon a településeken, ahol több postával rendelkeznek, a fennmaradókon megerősítik a jelenlétet, több ablakot nyitva, az 1000 fősnél kisebb településeken pedig mobilpostával fogják ellátni a lakosságot.

Csoportos létszámleépítés

A Magyar Posta a pénteki napon csoportos létszámleépítést is bejelentett. Simon Csilla a részleteket ismertetve közölte: ez

több mint 300 dolgozót érint az irányítási és szolgáltatási területeken,

ennek azonban nem az energiaválság az okozója, hanem a posta az utóbbi időkben olyan hatékonyságjavítási intézkedéseket tudott végrehajtani, ami lehetővé teszi a munkavállalói létszám csökkentését – fogalmazott a megbízott vezérigazgató.

A lészámlépitéssel kapcsolatos egyeztetésekre az üzemi tanáccsal, illetve a szakszervezetekkel a következő hetekben kerül sor, a munkavállalók pedig december elején fognak értesülni az őket érintő változásokról, és január elején kapják meg a felmondásukat.

Ahol biztos, hogy nem lesz létszámleépítés, az a végrehajtási területet – tisztázta Simnon Csilla. Tehát a kézbesítőket, az ügyfélszolgálaton dolgozókat, logisztikusokat és csomagkézbesítőket nem fenyegeti az elbocsátás. Sőt, ezen a területen folyamatos a toborzás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Újra támad az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Jön a Portfolio következő lakossági befektetési eseménye, a Portfolio Investment Day 2024. Május 16-án várjuk azokat, akik a legtöbbet szeretnék kihozni megtakarításaikból! Előadóink cégvezetők, pénzügyi vezetők, portfóliómenedzserek, elemzők és profi befektetők, akiktől releváns befektetési ötleteket szerezhetnek a jelenlévők. A konferencián kiemelten foglalkozunk a hazai állampapírokkal, a nyersanyagpiacokkal, a kriptoeszközökkel, valamint hazai és nemzetközi részvényekkel.   A rendezvényen velünk lesz többek között Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, és a Cápák közöttből jól ismert Balogh Petya és Orbók Ilona is. Az eseményre itt lehet regisztrálni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×