eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke beszédet mond, mellette Kunhalmi Ágnes társelnök a párt az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén Budapesten, Nagy Imre szobránál 2022. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Kunhalmi Ágnes: Nagy Imre, a forradalmárok és a jobb oktatásért küzdők is a nemzet részei

AZ MSZP frissen megválasztott társelnökei Nagy Imre szobránál emlékeztek 1956-ra.

A nemzetnek mindenki része: az 1956-os utcai hősök, akik a szabadságért harcoltak, Nagy Imre és azok is, akik egy jobb oktatásért küzdenek – mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes Komjáthi Imrével, az MSZP társelnökével Nagy Imre egykori miniszterelnök szobránál mondott beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 66. évfordulója alkalmából. Kunhalmi Ágnes felhívta a figyelmet arra: október 23-án az egész nemzet azokra a hősökre emlékezik, akik a hazájukért és a szabadságért harcoltak és

Nagy Imre miniszterelnök meghatározó, kiemelkedő, "ha nem a legkiemelkedőbb" szereplője volt az 1956-os eseményeknek.

Megjegyezte: az elmúlt években a Fidesz megpróbálta eltagadni Nagy Imre szerepét és kizárólag az utcán tüntető hősökre, fiatalokra koncentrált, de véleménye szerint Nagy Imre "ugyanolyan fontos szereplője az eseményeknek, mint mindazok a fiatalok és hősök, akik kimentek akkor az utcákra és harcoltak egy autoriter, elnyomó hatalommal szemben". Nagy Imre az akkori elnyomó hatalom áldozata volt - jelentette ki.

Budapest, 2022. október 23.
Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP társelnökei koszorúznak a párt az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén Budapesten, Nagy Imre szobránál 2022. október 23-án.
MTI/Mónus Márton
Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP társelnökei koszorúznak a párt az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén Budapesten, Nagy Imre szobránál 2022. október 23-án. MTI/Mónus Márton

Hozzátette: ma azok a fiatalok, akik tüntetnek az oktatásért, egy jobb országért, egy közös nemzeti ügyért, "ugyanilyen áldozatai ennek az autoriter rendszernek", amelyet a Fidesz az elmúlt 12 évben kiépített. Azt mondta:

a Fidesz fenyegeti a tanárokat, kirúgja a pedagógusokat és kizárja a nemzetből mindazokat, akik nem értenek vele egyet,

"nem riad vissza (...) az egyre durvább politikai retorzióktól sem". Nem hiszi - tette hozzá -, hogy különösebben magyaráznia kellene a párhuzamot 1956-tal.

Kiemelte: azok a fiatalok, tanárok és szülők, akik vasárnap is tüntetni fognak egy jobb oktatásért, a jövő Magyarországáért, nagyon magasztos erkölcsi, összenemzeti ügyért harcolnak, és "nem szabad engedni, hogy kizárjon bennünket egy autoriter rendszer a nemzetből".

A nemzetnek mindenki része: az 1956-os utcai hősök, akik a szabadságért harcoltak, Nagy Imre és azok is, akik egy jobb oktatásért, a felemelkedő nemzet zálogáért, a jó iskoláért küzdenek - jelentette ki.

Komjáthi Imre beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy 1956 őszén a magyar nép nemet mondott a diktatúrára, és igent mondott a demokráciára. Ma a "mi feladatunk újra az, hogy Magyarországot visszavezessük a demokrácia útjára" - jelentette ki.

A két politikus koszorút helyezett el Nagy Imre szobránál.

Az MSZP szombaton megválasztott társelnökei az InfoRádió Aréna című műsorának lesznek vendégei hétfőn 18 órától

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×