eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

Súlyos előjelei lehettek a társára támadó középiskolás tettének

Szándékosan verte a fejét az iskolai szekrénybe az a diák, aki megkéselte iskolatársát egy I. kerületi technikumban. Az erről készült felvétel az interneten is terjedt. Nem zárják ki, hogy a gyerek betegségben szenved.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk, hétfőn egy diák megkéselte osztálytársát. Az eset Budapesten, a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt. A megtámadott 11.-es tanulót a rendőrség tájékoztatása szerint életveszélyes állapotban vitték kórházba. A rátámadó fiút elfogta a rendőrség.

A Blikk szerint a támadó pszichés zavarra hajazó tüneteket produkált. Információik szerint néhány hete több tanár is jelezte a fiú osztályfőnökének, hogy romlik az állapota, baj fog történni. A srác pár nappal ezelőtt azt mondta iskolatársainak:

„Valakit meg fogok ölni!”

A Tények közölt egy videót, amelyen felkavaró dolog látható. A fiú áll egy iskolai szekrény előtt és szándékosan, hatalmas erővel beleveri a fejét.

A TV2 hírműsorában azt mondták, "a támadót mentális problémái miatt bánthatták, ezt akarhatta megtorolni".

A Ripostnak nyilatkozott az egyik ott tanuló diák, azt mondta, hogy a 11. osztályos támadó Tourette-szindrómában szenved és sokszor észre lehetett venni rajta, hogy nem tudja kontrollálni a dolgokat, és állítólag hangokat is hallott.

Az iskola egy közleményben annyit írt, hogy "az esetnek semmilyen előzménye nem volt”.

Mindenesetre az ügyben megszólalt Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője is. Úgy fogalmazott: ha tényleg igaz, hogy valamiféle régebben fennálló mentális problémája volt az elkövetőnek, akkor újra visszaköszön, amit már régóta mondanak: nem helyes, hogy az ilyen gyerekek mellé csak általános iskolában van pedagógiai szakasszisztens.

Még az intenzív osztályon tartják, de már stabil állapotban van a megszúrt tanuló,

legalábbis a Blikk szerint ezt mondta egy osztálytársának.

A késelő fiú jelenleg is őrizetben van, emberölés bűntett kísérlete miatt eljárást indítottak ellene. Nem zárható ki, hogy hivatalosan is kivizsgálják az elmeállapotát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×