eur:
392.62
usd:
366.17
bux:
66768.87
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Zólyomi Tamás / Facebook

"Mételyezők, ármánykodók, ferde gondolkodásúak" - Tanároknak üzen az etyeki polgármester

Egy kemény hangú Facebook-bejegyzésre egy helyi tanár is válaszolt, tisztázni kívánva egy október 6-ai történést.

"Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából!" - írta a Facebookon Etyek fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás. A kiírást a Telex is észrevette.

A településvezető annak kapcsán írt erről, hogy szerinte Etyeken "bizonyos tanárok ellene dolgoznak", amit abból észlelt, hogy a rájuk bízott iskolásokkal nem vettek részt az október 6-ai megemlékezésen.

Szerinte ezek a tanárok "szövetkeztek (...) az intézmény vezetője ellátandó munkájának ellehetetlenítésére, és ezt politikai, ideológiai alapon teszik, ami törvénytelen, szabályellenes! Nemzeti hőseink példái, áldozatai megtanítottak bennünket harcolni!"

Egy helyi pedagógus kommentben reagált is a bejegyzésre, Vida Gabriella azt írta, az iskola mindig is részt vett a település ünnepein, idén az egész tantestület egységesen döntött a távolmaradás mellett, nem egyes tanárok, s nem politikai, hanem szakmai okokból.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×