INFORÁDIÓ
2022. december 6. kedd
Miklós

karácsonyi vásár

budapest

v. kerület

vörösmarty tér

A budapesti adventi és karácsonyi vásár a Vörösmarty téren advent utolsó vasárnapján, aranyvasárnap 2016. december 18-án.

Az idén is lesz karácsonyi vásár a Vörösmarty téren, csak nem a főváros rendezi

Infostart

A Vörösmarty téri vásár rendezési jogát egy magán vállalkozás kapta az V. kerületi önkormányzattól.

Miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a vásár rendezéséről az V. kerületi önkormányzat dönthetett. A kerület vezetése pedig úgy határozott, hogy nem a főváros tulajdonában lévő, Budapest Brand non-profit Kft-t bízza meg a rendezéssel.

A Belváros vezetése szerint azért futottak zátonyra a tárgyalások, mert a városháza cége két évre szóló szerződést akart kötni. Ezt viszont a kerület nem tudta elfogadni. Szerintük a rendezvény sikerességének és nem a szerződés időtartamának kell meghatároznia az együttműködést.

"Az idén a rendezvény haszna nem a közös kasszába fog befolyni, hanem majd egy vállalkozó viszi haza” - közölte az atv.hu-val Faix Csaba, a megbízástól elesett fővárosi kft. vezetője.

Mint mondta, korábban a budapesti önkormányzat, az esetleges nyereséget, mindig kulturális programokra fordította, azaz visszaadta a közösségnek. A Budapest Brand ugyanis non profit cég, vagyis nem haszonelven működő vállalkozás - hangoztatta Faix Csaba.

A vásár lebonyolítása több, mint 100 millió forintba kerül.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018