eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A budapesti adventi és karácsonyi vásár a Vörösmarty téren advent utolsó vasárnapján, aranyvasárnap 2016. december 18-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az idén is lesz karácsonyi vásár a Vörösmarty téren, csak nem a főváros rendezi

A Vörösmarty téri vásár rendezési jogát egy magán vállalkozás kapta az V. kerületi önkormányzattól.

Miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a vásár rendezéséről az V. kerületi önkormányzat dönthetett. A kerület vezetése pedig úgy határozott, hogy nem a főváros tulajdonában lévő, Budapest Brand non-profit Kft-t bízza meg a rendezéssel.

A Belváros vezetése szerint azért futottak zátonyra a tárgyalások, mert a városháza cége két évre szóló szerződést akart kötni. Ezt viszont a kerület nem tudta elfogadni. Szerintük a rendezvény sikerességének és nem a szerződés időtartamának kell meghatároznia az együttműködést.

"Az idén a rendezvény haszna nem a közös kasszába fog befolyni, hanem majd egy vállalkozó viszi haza” - közölte az atv.hu-val Faix Csaba, a megbízástól elesett fővárosi kft. vezetője.

Mint mondta, korábban a budapesti önkormányzat, az esetleges nyereséget, mindig kulturális programokra fordította, azaz visszaadta a közösségnek. A Budapest Brand ugyanis non profit cég, vagyis nem haszonelven működő vállalkozás - hangoztatta Faix Csaba.

A vásár lebonyolítása több, mint 100 millió forintba kerül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×